Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Αθήνα, 29/9/2012 

Αγαπητοί συνάδελφοι, 
Σύμφωνα με σημερινό (7μ.μ.) έγγραφο του ΕΟΠΥΥ το οποίο σας επισυνάπτουμε, αρχίζει από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 η εφαρμογή της δραστικής ουσίας στη συνταγογράφηση, για όλα τα σκευάσματα για τα οποία κυκλοφορούν αντίγραφα. 
Αιφνιδιαστικά όμως σήμερα το απόγευμα, ενσωματώθηκε η εφαρμογή αυτή στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει σύγχυση στους φαρμακοποιούς. 
Για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και να αποφευχθεί οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων από το αλαλούμ αυτό, για το οποίο ουδεμία ενημέρωση προηγήθηκε, σας καλούμε να ακολουθήσετε τις εξής οδηγίες: 
Όσες ηλεκτρονικές συνταγές περιέχουν τέτοια φάρμακα θα πρέπει να διορθωθούν χειρόγραφα στο πεδίο των τιμών, πάνω στην ηλεκτρονική συνταγή, με βάση την ισχύουσα τιμή του φαρμάκου και όχι την τιμή αναφοράς που αναγράφεται από το σύστημα. 
Εξαιρούνται βεβαίως τα φάρμακα που περιέχουν κάποια από τις 10 δραστικές, η εφαρμογή της τιμής αναφοράς των οποίων έχει αρχίσει από καιρό. 
Στην κατάσταση προς τον ΕΟΠΥΥ στο τέλος του μήνα θα πρέπει να προσέξετε να αναγράφονται οι σωστές τιμές, αυτές δηλαδή που αναγράφονται στον ισχύοντα τιμοκατάλογο. 
Η υπαιτιότητα για το αλαλούμ αυτό είναι της ΗΔΙΚΑ που ενσωμάτωσε την εφαρμογή αυτή στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης, που είναι η 1η Οκτωβρίου 2012. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αθήνα, 20/9/2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Π.Φ.Σ. με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη για θέματα αρμοδιότητας του. 

Από πλευράς Π.Φ.Σ. ετέθησαν τα θέματα: 

A.Της εφαρμογής της κυβερνητικής δέσμευσης του συμψηφισμού των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες και για τα παλιά χρέη προς τα φαρμακεία. 

Β. Την κατάργηση της ΠΟΛ 1032/2012 που αφορά στην υπερβολική φορολόγηση της υπεραξίας στις περιπτώσεις των συστεγάσεων . 

Γ. Της φορολόγησης με βάση τα εισπραχθέντα και όχι τα εκδοθέντα τιμολόγια , όπως ισχύει για τους γιατρούς και τους φυσικοθεραπευτές.

Δ. Της μη παρακράτησης από λογαριασμούς Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης σε περιπτώσεις μη ληξιπρόθεσμων χρεών , όταν υποβάλλεται αίτηση έκδοσης φορολογικής ενημερότητας. 

Ε. Της μείωσης των φορολογικών συντελεστών των φαρμακείων που λειτουργούν με τη μορφή της ατομικής επιχείρησης έτσι ώστε να εξομοιωθούν φορολογικώς με τα φαρμακεία εκείνα που λειτουργούν με την μορφή προσωπικής εταιρείας. 

Τα αιτήματα του κλάδου συζητήθηκαν σε ευνοϊκό κλίμα από πλευράς Υπουργείου και αναλήφθηκαν δεσμεύσεις ενόψει και της επικείμενης αναμόρφωσης του φορολογικού νομοσχεδίου και θα σας κρατήσει ενήμερους στην επόμενη συνάντηση. 


Π.Φ.Σ.: ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ STOCK

Αθήνα, 20/9/2012
Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει του προέδρους των φαρμακευτικών συλλόγων και τους αντιπροσώπους κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ, επίκειται νέο Δελτίο τιμών περί το τέλος Σεπτεμβρίου. Επειδή προβλέπονται μειώσεις τιμών σας προτείνουμε να προσέξετε ιδιαίτερα το stock των φαρμακείων σας. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΜΑΡΙΟ ΣΑΛΜΑ

Αθήνα, 17/9/2012
Αριθμ. Πρωτ. 2711

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Μετά την ανακοίνωση της Απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ υπήρξε άτυπη συνάντηση μελών του ΔΣ του ΠΦΣ, παρουσία του προέδρου του ΦΣΑ , με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά. 

Από τις δύο πλευρές επιδιώχθηκε η έναρξη διαλόγου με βάση το χρονοδιάγραμμα πληρωμών των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία. 

Στην πρώτη αυτή συζήτηση τέθηκαν τα θέματα: 

Α) Το χρονοδιάγραμμα δεν αποτελεί παραδοχή νέων όρων της Συλλογικής Σύμβασης προς τον ΕΟΠΥΥ. Οι συμβατικές υποχρεώσεις παραμένουν ως έχουν μετά την λήξη του χρονοδιαγράμματος. 
Β) Θα γίνει προσπάθεια παρέμβασης του Υπουργείου Υγείας ώστε να διευθετηθεί ίδιο χρονοδιάγραμμα προς όλη την εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, ή αλλιώς να υπάρξει η ίδια πίστωση από όλους τους εμπλεκομένους και όχι μόνο από τα φαρμακεία. 
Γ) Δεν πρόκειται να υπάρξουν πληρωμές του ΕΟΠΥΥ κατ΄ εξαίρεση προς φαρμακοποιούς, ή κατά προτίμηση προς φαρμακευτικούς συλλόγους. 
Δ) Αναλαμβάνεται άμεσα δράση από τον κ. Σαλμά για την πληρωμή των παλαιών χρεών των ασφαλιστικών ταμείων εκτός του ΟΠΑΔ. 
Ε) Να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην εκχώρηση χρημάτων από την αναμενόμενη δόση από την ΕΕ για την αποπληρωμή παλαιού χρέους του ΟΠΑΔ. 
Στ) Να υπάρξει άμεση επίλυση των τεχνικών θεμάτων που αφορούν στην ένταξη στον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» , στον συμψηφισμό παλαιών χρεών και οφειλών προς την εφορία, να υπάρξει η δυνατότητα παροχής φορολογικής ενημερότητας στα φαρμακεία εκτός των ημερομηνιών δόσεων της εφορίας, ως παραδοχή του εισοδήματος που δηλώθηκε αλλά δεν εισπράχθηκε. 
Ζ) Υπήρξε επίσης καταρχήν συζήτηση σε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ευνοεί τις συγχωνεύσεις φαρμακείων. 

Αγαπητοί Συνάδελφοι 

Προσερχόμαστε στον διάλογο αυτό με στόχο όπως και η ΓΣ του ΠΦΣ αποφάσισε, να υπάρξει ορατό αποτέλεσμα, μέσα σε 15 ημέρες, προς όλες τις κατευθύνσεις που αναφέραμε. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αθήνα, 15/9/2012 

Η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε : 

Τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Κρίσιμα ζητήματα παραμένουν: 
• H πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία 
• Ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών οφειλών . Για τα θέματα αυτά οι Φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το Υπουργείο υγείας στις επόμενες ημέρες. 

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων μας έχει ως εξής: 

1. Ολοκληρώθηκε η εξόφληση των συνταγών Ιουνίου, έστω και αν γίνεται 20 ημέρες αργότερα από τη συμβατική ημερομηνία. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η πιστή τήρηση του προτεινόμενου από την Κυβέρνηση χρονοδιαγράμματος, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση. 

2. Επιμένουμε στο θέμα της επιμήκυνσης της παρεχόμενης πίστωσης από τις φαρμακοβιομηχανίες και το φαρμακεμπόριο, το οποίο ζητούμε να ρυθμιστεί με την Υπουργική απόφαση αλλαγής τιμών, που επίκειται. 

3. Παραμένει κυρίαρχο αίτημα μας η υλοποίηση της αύξησης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

4. Ζητούμε την άμεση νομοθέτηση του συμψηφισμού απαιτήσεων φαρμακοποιών από ασφαλιστικά ταμεία και των υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο. 

5. Ζητούμε την διαγραφή φαρμακοποιών από τον «Τειρεσία» εφόσον η ένταξή τους οφείλεται σε υπαιτιότητα του ΕΟΠΥΥ ή άλλων ασφαλιστικών ταμείων. 

6. Μαζί με τα παλαιά χρέη του 2011 ζητούμε τη προώθηση πληρωμών και για τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΑΥΤΕΚΩ, ΔΕΗ, Οίκος Ναύτου κλπ.) που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. 

7. Ζητούμε από το Υπουργείο Οικονομικών νομοθετική ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν, τον φόρο Υπεραξίας καθώς και την φορολόγηση μη εξοφληθέντων τιμολογίων. 

8. Καθορισμός μεταβατικής περιόδου διάρκειας 30 ημερών μετά την ημερομηνία αλλαγής τιμών φαρμάκων, για διάθεση των αποθεμάτων που αγοράσθηκαν με παλαιές ακριβότερες τιμές. 

9. Δυνατότητα υποκατάστασης συνταγογραφηθέντων σκευασμάτων σε περιόδους ελλείψεων ή ανεπαρκούς τροφοδοσίας της αγοράς λόγω «σφιχτής» πιστωτικής πολιτικής της φαρμακοβιομηχανίας. 

Η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. αποφάσισε, τα φαρμακεία να άρουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Η Γ.Σ. εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του ΠΦΣ να επαναλάβει της κινητοποιήσεις, εάν από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο. 

Αναμένουμε διευθέτηση των θεμάτων αυτών έως τέλος Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια εάν ο διάλογος δεν καρποφορήσει, το ΔΣ του ΠΦΣ συνεκτιμώντας τις εξελίξεις θα συνεδριάσει και θα ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Π.Φ.Σ. (15-09-2012)

Η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε :

Τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Κρίσιμα ζητήματα παραμένουν:
• H πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία
• Ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλιών χρεών . Για τα θέματα αυτά οι Φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το Υπουργείο Υγείας στις επόμενες ημέρες .

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1. Έχουμε κατ΄ επανάληψη αναδείξει την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών. 
Σε αυτό θα επιμείνουμε. 
Χωρίς την χρηματοδότηση τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. 

2. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας , θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης και να εκτονώσει την ένταση υπό τις εξής προϋποθέσεις :
• Η όποια επιμήκυνση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ να αφορά το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας δηλαδή βιομηχανία , φαρμακεμπόριο και φαρμακεία 
• Να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και η ρύθμιση για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ 

Ζητάμε διάλογο με το Υπουργείο στην βάση αυτού του πλαισίου και συγκαλούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου. 
Μέχρι τότε ισχύει η απόφαση της προηγούμενης Γ.Σ. της 25ης Αυγούστου. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αθήνα, 5/9/2012 
Αριθμ. Πρωτ. 2614 

Συνάδελφοι, 

Όσο διαρκεί η αναστολή χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ, στα φαρμακεία μας θα έρχονται τόσο ηλεκτρονικές συνταγές, όσο και χειρόγραφες (πράσινες). 

- Τις ηλεκτρονικές: τις εκτελούμε μόνο χειρόγραφα, δηλ. επικολλούνται τα κουπόνια στην συνταγή του γιατρού, αναγράφονται οι τιμές αναλυτικά, υπογράφεται και σφραγίζεται από το φαρμακείο. Εκδίδουμε απόδειξη για όλο το ποσό. 
Προσοχή: αν η ταμειακή δεν αναφέρει ονομαστικά τα είδη, τότε πρέπει να εκδώσουμε και χειρόγραφη απόδειξη αθεώρητη με τις τιμές αναλυτικά κάθε φαρμάκου. 

 - Τις χειρόγραφες (Πράσινες): τις εκτελούμε αναγράφοντας στα αντίστοιχα πεδία τις τιμές, επικολλούνται τα κουπόνια, αναγράφονται οι τιμές αναλυτικά, υπογράφεται και σφραγίζεται από το φαρμακείο. Εκδίδουμε απόδειξη για όλο το ποσό. 
Ισχύει και εδώ η έκδοση χειρόγραφης απόδειξης όπως παραπάνω και η αναγραφή του κάθε είδους ονομαστικά. 

Και στις δύο περιπτώσεις, είναι απαραίτητη η αναγραφή του ΑΜΚΑ σας. 

Τέλος τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για υποβολή δαπάνης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι: 

1. Πρωτότυπη Συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές από τον ιατρό μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου, και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΕΟΠΥΥ). 

2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων 

3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο. 

4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται) 

5. Kατά την κατάθεση των δικαιολογητικών να έχουν μαζί τους, οι ασφαλισμένοι, και ένα βιβλιάριο καταθέσεων, όπου θα μπουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ. 

Ο Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΕ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

1.Θέτουμε υπόψη σας, ότι σε εκτέλεση της με αριθμό Κ1-941 /2012 απόφασης του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΦΕΚ Β. 1468/3-5-2012) και κατ'εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 1 του ν. 3419/2005, όλοι όσοι έχουν συστήσει Ομόρρυθμες ή Ετερόρρυθμες Εταιρείες , για την εκμετάλευση του φαρμακείου τους (περιλαμβάνονται φυσικά και τα συστεγασμένα φαρμακεία) προ της 4-4-2011 οφείλουν να ζητήσουν την εγγραφή τους στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), που τηρείται στα κατά τόπους Εμπορικά Επιμελητήρια (ΠΡΟΣΟΧΗ: απλή εγγραφή στα Μητρώα του ΓΕΜΗ και όχι εγγραφή ως μέλους του Εμπορικού Επιμελητηρίου του φαρμακοποιού, δοθέντος, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 3601/28 δεν υφίσταται τοιαύτη υποχρέωση). εντός προθεσμίας πέντε (5) μηνών, δηλαδή μέχρι 2-10-212 , πλην όμως η προθεσμία αυτή , σε νεώτερη απόφαση, την με αριθμό 1136/30-5-2012 ,ορίσθηκε από 23-7-2012 έως και 11-10-2012.

2. Η εγγραφή γίνεται με αίτηση, ατελώς , του ενδιαφερομένου , ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπου του ΓΕΜΗ, με χρήση κωδικών του ΤΑΧΙS ΝΕΤ και στη συνέχεια μέχρι 11-10-2012 πρέπει να υποβληθεί το πρωτότυπο ή επικυρωμένο αντίγραφο του ισχύοντος Καταστατικού της Εταιρείας (Ο.Ε. ή Ε.Ε.), εφόσον είναι κωδικοποιημένο , άλλως υποβάλλεται το αρχικό καταστατικό και οι μετέπειτα γενόμενες τροποποιήσεις αυτού.

3. Εφιστούμε την προσοχή σας, ότι η μη εγγραφή στο ΓΕΜΗ, ή η υποβολή ανακριβών στοιχείων, εντός της ως άνω αναφερθείσης προθεσμίας συνεπάγεται την επιβολή προστίμου 600 έως 30.000 ΕΥΡΩ, με την επιφύλαξη περαιτέρω κυρώσεων (άρθρον 17 ν. 3419/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει).

4. Συνημμένα σας αποστέλλουμε :
α) Τις με αριθμό Κ1-941/οικ/23-4-2012 (ΦΕΚ. Β. 1766/30-5-2012 αποφάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και
β) Σχετική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορίου).

5. Παρακαλούμε για την σχετική έγκαιρη ενημέρωση των μελών σας, που τα φαρμακεία τους (συστεγασμένα ή μη) λειτουργούν με εταιρική μορφή (Ο.Ε. ή Ε.Ε.).

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα, 03/09/2012

Στη διάρκεια πολύωρης συνάντησης που είχε το ΔΣ του ΠΦΣ παρουσία και του ΔΣ του ΦΣΑ με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάριο Σαλμά και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμο Βουδούρη, στην οποία μετείχαν επίσης η Διοίκηση της ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ και των φαρμακεμπόρων, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1. Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για την οποία θα γίνουν κυβερνητικές ανακοινώσεις

2. Η πιστωτική πολιτική από τις εταιρείες προς τις αποθήκες και στη συνέχεια στα φαρμακεία όπου από πλευράς υπουργείου υπήρξε πίεση για «άνοιγμα» της πίστωσης.

3. Η τρέχουσα ρευστότητα των φαρμακείων όπου ανακοινώθηκε η άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για το μήνα Μάιο προς όλους τους φαρμακοποιούς που δεν έχουν πληρωθεί (ως προς αυτό το σημείο είμαστε επιφυλακτικοί). Επίσης ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της πληρωμής των οφειλών για τις συνταγές του μηνός Ιουνίου στα μέσα του μηνός Σεπτεμβρίου.

4. Σε ότι αφορά τα παλαιά χρέη η μόνη δέσμευση που υπήρξε ήταν ότι θα πληρωθούν αμέσως μόλις λάβει τη χώρα μας την α’ δόση της δανειακής σύμβασης.

5. Ο κ. Σαλμάς δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο το θέμα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ για τα φαρμακεία και τον συμψηφισμό των χρεών.

Υπενθυμίζουμε ο ΠΦΣ βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για τα παραπάνω θέματα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ