Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΦΣ : AΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ , ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΑΘΗΝΑ 27/2/2013 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το ΔΣ του Π.Φ.Σ που συνεδρίασε χθες Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου,
ΖΗΤΑ 
Την άμεση εξόφληση των οφειλομένων του μηνός Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου
ΑΚΟΜΗ 
ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ 
· Άμεση εξόφληση των οφειλομένων του Δεκεμβρίου εντός των συμβατικών και νόμιμων προθεσμιών 
· Άμεση προώθηση των παλαιών οφειλών των ταμείων που εντάχτηκαν στον ΕΟΠΥΥ το 2012 

Το Δ.Σ του Π.Φ.Σ. θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου και θα εκτιμήσει την εξέλιξη των θεμάτων και των διεκδικήσεων του κλάδου. 


Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Π.Φ.Σ.: ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Αθήνα, 25/2/2013

Aπαράδεκτη και παράνομη καθυστέρηση παρατηρείται και πάλι στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία .
Παρά τις ρητές εντολές του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας, τα ταμεία εξακολουθούν να μην αποδίδουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και αυτός με την σειρά του αδρανεί στην διεκδίκηση των εισφορών , έτσι ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους.
Ενώ με βάση πρόσφατο το νόμο , ο  ΕΟΠΥΥ έπρεπε να πληρώσει τα φαρμακεία στις 10 Φεβρουαρίου, (για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το Νοέμβριο) ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών .
Η ίδια απαράδεκτη καθυστέρηση υπάρχει και με τα ταμεία που εντάχτηκαν εκ των υστέρων στον ΕΟΠΥΥ (πχ ΔΕΗ , Οίκος Ναύτου κλπ)
Την ίδια ώρα ορισμένες  μεγάλες πολυεθνικές παραβιάζουν την Υπουργική Απόφαση και αρνούνται να χορηγήσουν πίστωση στα φαρμακεία .
Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά μπροστά στο φάσμα των ακάλυπτων επιταγών  και οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς φάρμακα.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης και όλων των κομμάτων για να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος αναταραχής στον χώρο της  Υγείας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
 

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Π.Φ.Σ.: e- ΔΑΠΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Αθήνα, 21/2/2013 

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την συνάντηση εκπροσώπων του ΠΦΣ με τον ΕΟΠΥΥ, τα φαρμακεία δεν θα προβούν σε καμία διαδικασία πιστοποίησης στο e- ΔΑΠΥ όσον αφορά την παροχή αναλωσίμων και διαβητολογικού υλικού. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΠΦΣ ΚΑΙ UNISYSTEMS

Επισυνάπτεται ολόκληρη η σύμβαση μεταξύ του ΠΦΣ και της Εταιρείας UNISYSTEMS προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα για το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στην εν λόγω Σύμβαση η επεξεργασία των συνταγώv.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΦΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΑΘΗΝΑ 11/2/2013
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, σύσκεψη των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας , μετά από πρόσκληση του Π.Φ.Σ. Στην συνάντηση αυτή στην οποία παραβρέθηκαν 43 πρόεδροι, επεκράτησε κλίμα σύμπνοιας και συναδελφικότητας, τέθηκαν τα θέματα :
  • · Φορολογικό Νομοσχέδιο (Φορολόγηση Α.Ε. και Φόρος Υπεραξίας στην μεταβίβαση του φαρμακείου)
  • · Επαγγελματικό Ταμείο
  • · Εταιρείες Εκμετάλλευσης Φαρμακείων
  • · Πληρωμές ΕΟΠΥΥ
  • · Αναλώσιμα Διαβήτη
  • · Προγράμματα ΕΣΠΑ
  • · Επιτροπή για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων
Ειδικότερα ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θ. Αμπατζόγλου έκανε μια αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις σε όλα τα ζητήματα του κλάδου. Όσον αφορά τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ τονίσθηκε ότι ο Οργανισμός διακρίνεται από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και απαράδεκτες καθυστερήσεις. Δυστυχώς οι πληρωμές γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση και μερικώς και για τον λόγο αυτό δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση για κατάθεση αγωγών για τόκους υπερημερίας.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται μια δόση 50.000.000 ΕΥΡΏ και ασκούνται πιέσεις για την πλήρη εξόφληση του Οκτωβρίου για να αρχίσουν οι πληρωμές του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου
Για τα χρέη του 2011 των άλλων ταμείων μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης κινούνται οι διαδικασίες για την επιδότηση του ΕΟΠΥΥ.
Για το νέο Δελτίο Τιμών η πρόταση του ΠΦΣ είναι τα φάρμακα που αγοράστηκαν με παλιές τιμές να πωλούνται με αυτές μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων και όσα αγοράζονται με νέες να πωλούνται με αυτές
Για τις ελλείψεις πρέπει οι συνεταιρισμοί και η ΟΣΦΕ να ασκήσουν πιέσεις ώστε να παραδίδονται μεγαλύτερες ποσότητες
Για το ωράριο ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. ζήτησε – κυρίως από τους μεγάλους συλλόγους - να τοποθετηθούν για να υποβληθεί σχετική πρόταση στο Υπουργείο
Στα φορολογικά έχει γίνει ήδη παρέμβαση για την διπλή παρακράτηση φόρου , το θέμα της υπεραξίας και την φορολογική αντιμετώπιση των Ο.Ε.
Όλα τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο συζητήσεων και διεργασιών μεσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα λόγω της σοβαρότητας τους.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΦΣ: ΌΧΙ ΣΤΟ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ» ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ 5.2.2013

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΝΤ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 

Η Υγεία και η Περίθαλψη 10.000.000 Ελλήνων δεν μπορεί να επαφίεται στις τεχνοκρατικές αποφάσεις οποιουδήποτε ξένου μάνατζερ. Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία "εσωτερικού ΔΝΤ" για την Υγεία, δηλώνει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην «εισβολή» ξένων μάνατζερ στον ΕΟΠΥΥ για την αναδιοργάνωση του Οργανισμού. 
Μάλιστα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ εκφράζουν τον σκεπτικισμό και την αγωνία τους για τη συζήτηση που έχει αρχίσει όσον αφορά θεωρητικούς προβληματισμούς Ελλήνων και Ξένων τεχνοκρατών για τον προορισμό και τελική μορφή του ΕΟΠΥΥ. 
Τα μόνα αρμόδια όργανα – τονίζουν - για τη χάραξη της πολιτικής υγείας, είναι τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, δηλαδή η Κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και κανένας άλλος. 
Ο κ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος στο θέμα της διακίνησης των Φαρμάκων αλλά και των πληρωμών, ανέφερε ότι η φαρμακευτική αγορά στενάζει κάτω από την πίεση των πολυεθνικών εταιρειών, τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ και όλα αυτά συμβαίνουν σε βάρος χιλιάδων ασφαλισμένων. 
Η αγορά θα ομαλοποιηθεί και οι ασθενείς θα πάψουν να ταλαιπωρούνται, όταν ο ΕΟΠΥΥ καταστεί αξιόπιστος στις πληρωμές του, που για μια ακόμη φορά έχει ξεφύγει κατά πολύ από τις συμβατικές υποχρεώσεις του. 
Το συσσωρευμένο έλλειμμα των 4 δις ευρώ του Οργανισμού, πρέπει άμεσα να καλυφθεί αλλιώς όλοι οι πάροχοι (φαρμακοποιοί, γιατροί, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα) θα βάλουν «λουκέτο» πολύ σύντομα. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ