Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

   Αθήνα, 23/10/2013


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπός μας κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε έκτακτο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ σήμερα, εγκρίθηκε η 8η τροποποίηση του Προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ  συμπληρώνοντας το ποσό που αφορά στην φαρμακευτική περίθαλψη.
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η πληρωμή των φαρμακείων για τους επόμενους μήνες.
Δείτε ΕΔΩ την απόφαση...


Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ο ΠΦΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΦΚΑ-ΝΠΙΔ

Αθήνα, 18/10/2013
Αριθμ. Πρωτ. 2429

Προς Τον Υπουργό Υγείας κύριο Άδωνη Γεωργιάδη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 
Πληροφορηθήκαμε ότι κάποια συμφέροντα προωθούν σχέδιο διάταξης με την οποία επιχειρείται να δοθεί η δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείων κατά τα πρότυπα των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης που λειτουργούν με την μορφή ΝΠΙΔ. 
Μπορούμε να αντιληφθούμε τα κίνητρα παρομοίων σχεδιασμών και για τον λόγο αυτό σπεύδουμε να σας ενημερώσουμε, ώστε να μην παρεισφρήσει με οποιοδήποτε τρόπο η διάταξη αυτή σε κάποιο σχέδιο νόμου. 
Η ελληνική επικράτεια έχει 12.000 φαρμακεία κατέχοντας παγκόσμιο ρεκόρ αριθμού φαρμακείων σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, κατανεμημένα κατά άριστο τρόπο σε όλη τη χώρα μέχρι και το τελευταίο χωριό και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος ίδρυσης φαρμακείων ούτε από κρατικούς φορείς και πολύ περισσότερο από ΝΠΙΔ. 
Η διάθεση των φορέων αυτών για μπίζνες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υλοποιείται στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. 
Είμαστε στην διάθεση σας. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Αθήνα, 16/102013 
Αριθμ. Πρωτ. 2394 

 Πληροφορούμεθα από τις εταιρείες διαχείρισης προγραμμάτων φαρμακείων ότι δεν είναι τεχνικά εφικτό μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 16/10/2013 να εγκατασταθούν στους Η/Υ των φαρμακείων οι αλλαγές που προκύπτουν με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2219/9-9-2013 και αλλάζει τον τρόπο συμμετοχής των ασφαλισμένων. 
Ενδεχόμενα λάθη που είναι πολύ πιθανό να εμφανισθούν εάν η διαδικασία γίνει χωρίς προηγουμένως να τεσταριστεί, θα πλήξουν την αξιοπιστία του συστήματος, αναγκαστικά θα επιβάλλει την αποσύνδεση των φαρμακείων από το σύστημα API, και κατ’ επέκταση θα αδρανοποιήσει τους φορολογικούς μηχανισμούς έκδοσης αποδείξεων και τελικά θα οδηγηθούμε σ’ ένα απέραντο αδιέξοδο. 
Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε η υλοποίηση του νέου συστήματος να μετατεθεί κατά 48 ώρες, ώστε στο διάστημα αυτό η ΗΔΙΚΑ συνεργαζόμενη με τις εταιρείες διαχείρισης προγραμμάτων φαρμακείων να εξασφαλίσει την χωρίς προβλήματα υλοποίηση της Υπουργικής Απόφασης. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ