Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Π.Φ.Σ.: Ενημερωτικό σημείωμα: "Ο αγώνας μας δεν τελείωσε"

ΠΡΟΣ Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας 
Αγαπητοί συνάδελφοι, 
Το ΔΣ του ΠΦΣ σε έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και την λειτουργία των φαρμακείων από αύριο Τρίτη 1η Απριλίου. 
Ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Τώρα ξεκινάει για όλους μας μια καινούρια εποχή. 
Ο ΠΦΣ και όλοι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι προχωράμε σε νέες πρωτοβουλίες συνδικαλιστικής και επιχειρηματικής πρακτικής. 
Η απάντησή μας προς κάθε κατεύθυνση θα είναι πια: 
α. ​Πολιτική, για την υπεράσπιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών. 
β. ​Νομική, με προσφυγές στο Διοικητικό Εφετείο, στο ΣτΕ και στο ΔΕΚ σε βάρος του νέου ​Νόμου, όπου αυτός παραβιάζει το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. 
γ. ​Επιχειρηματική, για την προώθηση και με βάση το νέο νόμο της δικής μας ​επιχειρηματικότητας και επικράτησης, ενάντια στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. 
Ο αγώνας τώρα είναι να κρατήσουμε τα φαρμακεία σε χέρια φαρμακοποιιών. 
Επιχειρηματικά σχήματα που θα έχουν όλους τους φαρμακοποιούς απορροφήσιμους και απασχολήσιμους, είναι μπροστά μας. 
Μπορούμε να είμαστε σε κοινή προσπάθεια με τους συνεταιρισμούς. 
Δεν θα αφήσουμε αυτό το παιχνίδι επιχειρηματικότητας που επίτηδες επιβάλλει με ασάφειες ο νέος νόμος, να το διαχειρισθούν άλλοι. 
Χάθηκε μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος. 
Χαιρετίζουμε την προσπάθεια και την αγωνιστικότητα όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων που ολοκληρώθηκε με την μεγαλειώδη συγκέντρωση και διαδήλωση 3000 φαρμακοποιών στην Αθήνα το απόγευμα της συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ​ 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
​ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Π.Φ.Σ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων. 
Παρά τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, τα φαρμακεία όλης της χώρας από αύριο Τρίτη 1/4/2014 θα εξυπηρετούν και πάλι τον κόσμο. 
Ο αγώνας των φαρμακοποιών κατά των συμφερόντων που μεθοδεύουν την εξόντωση των φαρμακείων και την εμπορευματοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, συνεχίζεται. 
Τα Διοικητικά Συμβούλια και οι Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων με τον συντονισμό του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα αναπτύξουν πρωτοβουλίες αντίδρασης στις σημερινές αλλά και στις μελλοντικές κυβερνητικές επιλογές και μεθοδεύσεις. 
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, τα 12000 φαρμακεία και οι 20.000 οικογένειες που ζουν από αυτά δεν σταματούν τον αγώνα ενάντια στα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα και τα ολιγοπώλια που θέλουν να δημιουργήσουν. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Π.Φ.Σ.: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 
Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή που περιλαμβάνει τα άρθρα που καταστρέφουν ολοσχερώς τα φαρμακεία μας και την φαρμακευτική περίθαλψη όπως σας είχαμε ενημερώσει σας καλούμε όλους σε συγκέντρωση στην Αθήνα την Κυριακή, ημέρα ψήφισης των άρθρων με κάθε πρόσφορο μέσο. 
Σας καλούμε να οργανώσετε εγκαίρως την κάθοδο των ΔΣ και των μελών σας στην Αθήνα έξω από την Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια στις 18.00μ.μ. 
Η μαζικότητα και η εκδήλωση της αγωνιστικότητας σας θα δείξει την αλήθεια της διάλυσης της φαρμακευτικής περίθαλψης όπως αυτή βολεύει τα συγκεκριμένα συμφέροντα που προσπαθούν να ευνοήσουν . Ο αγώνας μας είναι πια για την ίδια μας την επαγγελματική υπόσταση. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΠΦΣ: Ενημερωτικό σημείωμα και απεργία ΑΠΟ Τετάρτη 26/3

Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες στο Σ/Ν που ετοιμάζεται να κατατεθεί προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες επέρχονται οι εξής αλλαγές στην διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων:
Με το άρθρο 2 καταργούνται διατάξεις με αποτέλεσμα να παρέχεται η δυνατότητα :
α) σε έναν φαρμακοποιό να κατέχει όσες άδειες ιδρύσεως φαρμακείου επιθυμεί. 1, 10, ή 100 ακόμη… (ισχύουσα διάταξη : άρθρο 8 του Ν. 5607/1932)
β) σε φαρμακεία να συστεγάζονται με οποιοδήποτε κατάστημα, άρα και με Super market, ιατρεία πολϋιατρεία κλπ. (ισχύουσα διάταξη : άρθρο 13 του Ν. 5607/1932)
2ον. Με το άρθρο 1 επιτρέπεται ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός να κατέχει όποιο ποσοστό του εταιρικού κεφαλαίου επιθυμεί σε μία εταιρεία εκμεταλλεύσεως φαρμακείου, ήτοι να κατέχει ακόμη και το 99% και ο αδειούχος το 1%. Και έτσι de facto «νομιμοποιούνται» οι μισθώσεις φαρμακείων…
3ον. Με το άρθρο 4 καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ των φαρμακείων, με προφανές αποτέλεσμα όλα τα φαρμακεία να μεταφερθούν στο κέντρο κάθε πόλης και έξω από τα νοσοκομεία. Επίσης με τη συλλήβδην κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 20 του Ν. 5607/1932 και του άρθρου 7 του Ν. 328/1976, ως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, ανακύπτει μείζον ζήτημα αν επιτρέπεται στα φαρμακεία να μεταφέρονται από τον ένα δήμο σε άλλο. Το χάος που θα προκληθεί σε μια τέτοια περίπτωση είναι προφανέστατο.
4ον. Με το άρθρο 5 καταργούνται τα χωροταξικά κριτήρια ιδρύσεως φαρμακείου, με προφανές αποτέλεσμα κάθε νέος φαρμακοποιός να ανοίγει φαρμακείο μόνο στο κέντρο κάθε πόλης και έξω από τα νοσοκομεία (ισχύουσα διάταξη : άρθρο 36 παρ. 1 του Ν. 3918/2011)…
5ον. Με το άρθρο 6 ακυρώνονται επί της ουσίας και καθίστανται ανενεργές οι εφημερίες, αφού κάθε φαρμακοποιός θα μπορεί, όποτε θέλει και ανέλεγκτα, να ανοίγει και να κλείνει το φαρμακείο του.
6ον. Με το άρθρο 3 καταργείται κάθε έλεγχος επί της λειτουργίας των φαρμακείων, αφού θα μπορούν πια όποτε θέλουν χωρίς προειδοποίηση, να ανοίγουν και κυρίως να κλείνουν για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν, αδιαφορώντας για την σχετική ενημέρωση των πολιτών (ισχύουσες διατάξεις : παρ. 1 έως και 4 του άρθρου 11 του Ν. 5607/1932).
7ον. Με το άρθρο 7 παρέχεται η δυνατότητα να ιδρυθούν νέα φαρμακεία απέναντι από τα νοσοκομεία, ανεξαρτήτως της δυναμικότητας αυτών.
8ον. Με το άρθρο 11 το φαρμακοπωλείο μπορεί να έχει επιφάνεια ακόμη και 5 τ.μ., αντί των ελάχιστων 30 τ.μ. που ήταν προηγουμένως…
Μετά από αυτές τις εξελίξεις και υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 22ας Μαρτίου, καλούνται όλοι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι να κλείσουν τα φαρμακεία της δύναμής τους από την Τετάρτη 26/3/2014 και να αναμένουν νεώτερες οδηγίες μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα 12.00 μ.μ.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                                 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΓΣ ΤΟΥ ΠΦΣ : ΕΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

ΑΘΗΝΑ 22/3/2014 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
«Οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις εφόσον το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που περιλαμβάνει την συμφωνία Κυβέρνησης και Τρόικας κρύβει παγίδες ή θίγει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης. 
Σε έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΦΣ οι φαρμακοποιοί εμφανίστηκαν ενωμένοι και εν αναμονή της γνωστοποίησης του σχεδίου νόμου που θα έρθει στη Βουλή, βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. 
Στην συνεδρίαση που κράτησε περισσότερο από 6 ώρες, αποφασίστηκε πως αν στο νομοσχέδιο που θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, θίγεται το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, θα υπάρξει άμεση και δυναμική απάντηση με απεργιακές κινητοποιήσεις. 
Ο ΠΦΣ έχει τονίσει με κάθε τρόπο αλλά και με σαφή και αξιόπιστα επιχειρήματα πως αποκρούει την έκθεση του ΟΟΣΑ η οποία είναι δομημένη και γραμμένη κατά παραγγελία συγκεκριμένων συμφερόντων και υιοθέτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Τρόικα. 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΠΦΣ: ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Αθήνα, 19/03/2014 
ΑΠ 981

Προς Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Της χώρας 
Αγαπητοί Συνάδελφοι 
Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ο φαρμακευτικός κλάδος αποτελεί ένα ενιαίο σώμα, το οποίο κάθε φορά μπροστά στα προβλήματα που ανακύπτουν, ξεπερνά τις όποιες διαφορές και αντιδρά συλλογικά. 
Είναι σίγουρο ότι έχουμε να αντιπαλέψουμε πολύ μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα που έχουν επικεντρωθεί στην αποδυνάμωση και την άλωση των φαρμακείων. 
Όμως για μια ακόμη φορά αποδείξαμε, ότι παραμένουμε δυνατοί και αποφασιστικοί. 
Βρεθήκαμε στο επίκεντρο των εξελίξεων και της δημοσιότητας, δείχνοντας σε όσους επιβουλεύονται το φαρμακείο και αυτό που αντιπροσωπεύει στην κοινωνία και στο ασφαλιστικό σύστημα, ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε. 
Αυτός ο αγώνας, που συνεχίζεται ακόμη, δεν θα είχε την μεγάλη αυτή επιτυχία εάν δεν υποστηριζόταν αποτελεσματικά από τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, τα οποία με άμεσα αντανακλαστικά κινητοποίησαν όλους τους συναδέλφους, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 
Οι Σύλλογοι αλλά και όλοι οι συνάδελφοι φαρμακοποιοί, απέδειξαν ότι διαθέτουν έντονα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και συσπειρώνονται όταν πρόκειται να προστατεύσουν το επαγγελματικό μέλλον τους. 
Στον δρόμο αυτό θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε, με συνοδοιπόρους τους απλούς φαρμακοποιούς όλης της χώρας που κάθε μέρα αγωνίζονται να επιβιώσουν σε αυτή την σκληρή καθημερινότητα. 
 Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, έχοντας στο πλάι του τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους θα συνεχίσει να αγωνίζεται με μοναδικό στόχο και όραμα, την επιβίωση του ελληνικού φαρμακείου. 

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΠΦΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Αθήνα, 17/03/2014 
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Το ΔΣ του ΠΦΣ, που συνήλθε σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου, αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ. το Σάββατο 22 Μαρτίου με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενόψει των αποτελεσμάτων των διαπραγματεύσεων Κυβέρνησης - Τρόικα. 
Τα φαρμακεία θα ανοίξουν και πάλι προσωρινά από αύριο Τρίτη. 
Ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση. 
Όλοι οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή για άμεση κινητοποίηση ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων. 
Η ΓΣ του ΠΦΣ θα καθορίσει την έκταση και το εύρος των αντιδράσεών μας έχοντας λάβει υπόψη της όλα τα νέα δεδομένα μέχρι την ημέρα εκείνη. 
Συνάδελφοι 
Σας καλούμε να μείνετε συσπειρωμένοι και σε υψηλή αγωνιστική ετοιμότητα. 
Τα θέματά μας παραμένουν ανοικτά.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Π.Φ.Σ.: ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΑΘΗΝΑ 11/3/2014 

Το ΔΣ του ΠΦΣ που συνήλθε στις 11/3/2014 αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει την κινητοποίηση για τις ερχόμενες ημέρες και να συνεχίσει την απεργία την Παρασκευή 14 και την Δευτέρα 17 Μαρτίου. 
Οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στην εφαρμογή των μέτρων που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η Τρόικα και το Υπουργείο Ανάπτυξης.
 Παράλληλα με δεδομένη την κοινωνική ευαισθησία μας, δίνουμε την ευκαιρία σε όσους έχουν ανάγκη να προμηθευθούν τα φάρμακα τους και να μην δημιουργηθεί οποιαδήποτε πρόβλημα στην φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού.
 Η Τρόικα αποβλέπει στην διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν: 
 · Τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ 
 · Τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων 
 · Τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς . 

 Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα 17 Μαρτίου για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της Τρόικας με την Κυβέρνηση .

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Το ΔΣ του ΠΦΣ που συνεδρίασε μαζί με τους προέδρους των μεγάλων ΦΣ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας για την Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου. 
Οι αφόρητες πιέσεις της Τρόικας και όλων όσων θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία και να παραχωρήσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη σε συγκεκριμένα συμφέροντα απαιτούν την εφαρμογή όλων των όρων της στημένης μελέτης του ΟΟΣΑ που αφορούν τα φάρμακα. 

Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά. 

- Ιδιοκτησιακό καθεστώς φαρμακείων και πληθυσμιακά κριτήρια ίδρυσης φαρμακείων 

- ΜΥΣΥΦΑ στα S/M 

– απελευθέρωση τιμής 

- Ωράρια φαρμακείων ελεύθερα 

- Συμμετοχή – εξαγορά φαρμακείων από κεφαλαιούχους μη φαρμακοποιούς και την δημιουργία αλυσίδων . 

Μπροστά σ΄αυτήν την επιμονή που ουσιαστικά είναι το τέλος του φαρμακείου όπως το γνωρίσαμε , εργασθήκαμε και ζήσαμε τις οικογένειές μας, δίνουμε τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης. 
Η 48ωρη απεργία είναι η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που στοχεύουν να δείξουν σ΄όλους τους Έλληνες, την ολοκληρωτική καταστροφή της φαρμακευτικής περίθαλψης και των φαρμακείων. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Π.Φ.Σ.: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως έχετε πληροφορηθεί από τις ανακοινώσεις του ΔΣ αλλά και τα σχετικά δημοσιεύματα του τύπου, από την πλευρά της τρόικας έχουν τεθεί - μέσω της έκθεσης του ΟΟΣΑ - στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία των φαρμακείων. 
Δηλαδή, ποσοστό κέρδους, ιδιοκτησιακό καθεστώς φαρμακείων, πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια, ΜΥΣΥΦΑ στα S/M, ωράριο, αλυσίδες φαρμακείων κλπ. 
Από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης όπως εκφράζεται δια του Υπουργού Υγείας, τα θέματα αυτά έχουν απορριφθεί. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Υπουργό Ανάπτυξης κο Χατζηδάκη. 
Από την πλευρά της Τρόικας επίσης υπάρχει επιμονή για την υλοποίησή τους. 
Ο ΠΦΣ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για αύριο Τετάρτη, προκειμένου να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις. 
Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιονδήποτε συμβιβασμό ή υποχώρηση για τα παραπάνω θέματα. 
Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας για την κρισιμότητα της κατάστασης και να προετοιμασθείτε για δυναμικές κινητοποιήσεις. 
Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειασθούν, αλλά αν χρειασθούν δεν τις φοβόμαστε. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Π.Φ.Σ.: AITIA ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ 3/3/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα χαρακώματα παραμένουν οι Φαρμακοποιοί , αναμένοντας το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόϊκα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 5 Μαρτίου με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα με ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις.
 Εάν υιοθετηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να  γίνουν με κλειστά φαρμακεία, διαμηνύουν οι Φαρμακοποιοί. Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί απο το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου , να δώσει το έναυσμα άμεσων και ξαφνικών κινητοποιήσεων.
Οπως τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεoδοσιάδης, "δεν θα υπάρξει ούτε λεπτό διαλόγου στη βάση των απαιτήσεων Τρόικας και ΟΟΣΑ όπως μάλιστα υιοθετήθηκαν και εκφράζονται απο το υπουργείο Ανάπτυξης . Ο κλάδος μας εχει προσφέρει πολλά για την αντιμετώπιση της κρίσης και έχει πληγεί πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τα τελευταία χρόνια.
Το πρόσχημα του ανταγωνισμού δήθεν προς όφελος των ασφαλισμένων δεν πείθει κανέναν. Οι συνεχιζόμενες διαρροές του υπουργού Ανάπτυξης  που αφορούν πλέον και θεσμικά μας θέματα, δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα", συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.
Τα 11.000 φαρμακεία είναι έτοιμα να κατεβάσουν ρολά  γιατί δεν θα έχουν πλέον καμιά δυνατότητα επιβίωσης. Το αποτέλεσμα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Καίϊμπριτζ που δημοσιεύεται στο διεθνούς κύρους Περιοδικό "ΤΗΕ LANCET" και μιλάει για την μεγαλύτερη περικοπή δαπανών στην Υγεία που έχει  γίνει ποτέ σε χώρα της Ε.Ε. , είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση σε αυτούς  που έχουν φθάσει στο σημείο να ομιλούν ακόμη και για  απελευθέρωση τιμών φαρμάκων.
"Τα Φάρμακα δεν είναι καταναλωτικά προϊόντα. Ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Οι φαρμακοποιοί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον εξορθολογισμό των δαπανών , έχοντας εξαντλήσει  τα περιθώρια τους και δεν συζητούν οποιαδήποτε αλλαγή θεσμικής λειτουργίας των φαρμακείων, όπως την επιδιώκουν οι εκφραστές μεγάλων συμφερόντων. Οποιαδήποτε απόκλιση απο τις επίσημες διαβεβαιώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Υπουργού Υγείας, θα είναι αιτία πολέμου", καταλήγει ο κ. Θεοδοσιάδης.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ