Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΠΦΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Είναι εμφανές πλέον ότι το προσχέδιο του ασφαλιστικού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει, όχι μόνο ο κλάδος μας, αλλά ολόκληρος ο Ελληνικός λαός. 
Είναι εμφανές επίσης, ότι πρόκειται για ένα προσχέδιο που δεν έχει καμία σχέση με Ανάπτυξη, Ισότητα, Δημοκρατία και Λογική. 
Από τα μέχρι σήμερα γεγονότα προκύπτουν τα εξής: 
  • Το προσχέδιο δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση και κατατέθηκε στους θεσμούς προς έγκριση, χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο, και χωρίς να ζητηθεί η γνώμη κανενός κλάδου. Μετά την κατάθεσή του, διέρρευσε από γνωστούς δημοσιογραφικούς κύκλους και δεν δόθηκε επίσημα σε κανέναν φορέα. 
  • Η εκ των υστέρων προσπάθεια της Κυβέρνησης να προβεί σε συνομιλίες και διαβουλεύσεις με κλάδους και φορείς είναι υποκριτική, αφού όπως παραδέχθηκε ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Πετρόπουλος, αν το σχέδιο εγκριθεί από τους θεσμούς, δεν μπορεί να αλλάξει. 
  • Η σύνδεση του προσχεδίου αυτού με το εισόδημα, δημιουργεί τάσεις φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας. Όπως είναι φυσικό, αν κάποιος θέλει να καταβάλει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δηλώνει (αν μπορεί) λιγότερο εισόδημα. Με αυτή την έννοια οι συνεπείς και ειλικρινείς φορολογούμενοι (όπως είναι οι φαρμακοποιοί) τιμωρούνται, αφού καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά , εν αντιθέσει με όσους μπορούν να διαφύγουν, οι οποίοι ουσιαστικά ευεργετούνται. 
  • Η παραγωγική δομή της Ελλάδας (όση έχει απομείνει) καταστρέφεται, το ίδιο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως είναι τα φαρμακεία μας και συνεχίζεται η αποδυνάμωση τους έτσι ώστε να γίνουν εύκολα θύματα μεγάλων ημεδαπών και αλλοδαπών οικονομικών μονάδων, για να κυριαρχήσουν στην ελληνική αγορά. 
Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει πλείστα παραδείγματα, τα οποία αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω.
Θα μπορούσε κανείς επίσης να θυμίσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και να τις αντιπαραθέσει σε όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειες της.
Πιστεύω όμως, ότι όλα αυτά είναι πλέον αυτονόητα και το μόνο που μας απομένει να κάνουμε, είναι να αντιπαρατεθούμε απέναντι στην αδικία, την υποκρισία, την παραπληροφόρηση και τις ψεύτικες υποσχέσεις.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 
μας δίνεται η ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας 
  • με όλο τον Ελληνικό λαό, 
  • με όλες τις τάξεις που πλήττονται για διαφόρους λόγους η κάθε μία , αλλά που όλες μαζί οδηγούνται στον όλεθρο. 
Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για προσωπικές αντιπαραθέσεις ή διαφοροποιήσεις.
Η υποτιθέμενη Ελληνική Κυβέρνηση, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να επιβάλλει θέσεις, απόψεις και εντολές αυτών, που μέχρι πρότινος κατηγορούσε και έλεγε πώς έρχεται ως λυτρωτής των όσων έκαναν ως προηγούμενη Κυβέρνηση.
Από την άλλη πλευρά θα πρέπει η αντιπολίτευση να αντιληφθεί επίσης, ότι ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά, ότι είναι μάχιμος και ότι σε κάθε περίπτωση η ζωή του και το μέλλον του είναι πάνω από κόμματα, τακτικισμούς και μεθοδεύσεις.

Καλώ 

Όλους τους συναδέλφους, σε όλη την Ελλάδα, να οργανωθούν στις τοπικές κοινωνίες, να αντιδράσουν μαζί με τους άλλους φορείς και κλάδους και όσοι από αυτούς μπορούν μέσω των πρωτοβάθμιων συλλόγων τους, να κατέβουν στην Αθήνα, όπου θα τους περιμένω στην μεγάλη πορεία που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ: ΗΜΕΔΑΠΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΣΥΦΑ

Αριθμ. Πρωτ. 125/28.1.2016 
ΠΡΟΣ Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Με αφορμή την διαφαινόμενη πρόθεση της Κυβέρνησης για την μεταφορά της πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ, σας ενημερώνουμε ότι θα μεταφέρουμε τις θέσεις μας και τις αντιρρήσεις μας και στους θεσμούς. 
Σε κάθε περίπτωση έχει καταστεί σαφές ότι η διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων δεν γίνεται για την εξυπηρέτηση του ελληνικού λαού αλλά για να εξυπηρετηθούν ημεδαπά οικονομικά συμφέροντα, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη διασπορά φαρμακείων σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Π.Φ.Σ.: KOINO ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αθήνα 22.01.2016

Στην ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων όλων των επαγγελματικών και επιστημονικών κλάδων και φορέων με την συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διατυπώθηκε η σαφής θέση για ένα αρραγές και κοινό διεκδικητικό μέτωπο. 
Οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη, αποφάσισαν την συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και τον προγραμματισμό δράσεων δημοσιοποίησης της αντίθεσης τους στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. 
Οι φορείς διατύπωσαν την απαίτηση τους για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας προκειμένου να ζητήσουν την έναρξη πραγματικού διαλόγου για το Ασφαλιστικό. 
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ 
ΓΣΕΕ 
ΕΣΕΕ 
ΕΣΗΕΑ 
ΠΑΣΕΓΕΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΤΕΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 
EΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 
OIKONOMIKO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ & 
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 
ΈΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΠΦΣ: ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Μετά και την 3η συνάντηση όλων των φορέων που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, έθεσε υπόψη των εκπροσώπων τα ραδιοτηλεοπτικά σποτ και τα κείμενα των φυλλαδίων καθώς και τα κόστη που επιλέχτηκαν να μοιράζονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και σε κεντρικές επαρχιακές πόλεις. 
Στην συνάντηση ο ΠΦΣ για πρακτικούς λόγους πήρε την πρωτοβουλία να αναλάβει το κόστος των ραδιοφωνικών σποτ και της δράσης διανομής των φυλλαδίων. Οι υπόλοιποι φορείς ανέλαβαν το κόστος του τηλεοπτικού σποτ που ανέρχεται περίπου στα 80.000 ευρώ. 
Επίσης συμφωνήθηκε η συμμετοχή όλων των φορέων στο αυριανό συλλαλητήριο της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου , όπου ο φαρμακευτικός κλάδος θα συμπαραταχθεί, σύμφωνα και με την απόφαση της 12.1.2016 του ΔΣ του ΠΦΣ μαζί με τους μηχανικούς, τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους οικονομολόγους, τους κτηνιάτρους, τους φοροτεχνικούς, τους υποθηκοφύλακες, τους συμβολαιογράφους και άλλους επιστημονικούς φορείς. 
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ απηύθηνε προσκλητήριο σε όλους τους επαγγελματικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς κλάδους, στην ευρεία σύσκεψη που διοργανώνει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα Γενικών συνελεύσεων του ΠΦΣ. 
Στόχος της συνάντησης της Παρασκευής είναι να διευρυνθεί το μέτωπο της αντίδρασης με την συμμετοχή και άλλων κλάδων όπως οι δημοσιογράφοι, οι αγρότες, οι βενζινοπώλες, έτσι ώστε να αναδείξουμε το ασφαλιστικό ως κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλους τους έλληνες. 
Ως φαρμακευτικός κλάδος έχουμε αναλάβει σημαντικές οργανωτικές πρωτοβουλίες στην διαδικασία των κινητοποιήσεων στις οποίες συμμετέχουμε ενεργά και βαδίζουμε με κίνητρα την συλλογικότητα και την ενότητα. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 
Το Ασφαλιστικό αποτελεί ένα μείζον θέμα που απασχολεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Στην εγκληματική αδράνεια των προηγουμένων κυβερνήσεων για την εξεύρεση μια αποτελεσματικής και βιώσιμης λύσης, έρχεται να προστεθεί το απαράδεκτο Προσχέδιο Νόμου της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Από το περιεχόμενο του Προσχεδίου προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όχι μόνο δεν δίδεται λύση, αλλά αντίθετα υποσκάπτεται οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης, καθώς εξαφανίζονται οι παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας, που είναι η μικρομεσαία τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών. 
Η απάντηση στο καταστροφικό αυτό προσχέδιο είναι η συσπείρωση και ο συντονισμός των δράσεων μας. Σύμφωνα με την απόφαση των φορέων που συνεδρίασαν στο ΤΕΕ την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου , σας προσκαλούμε σε ευρύτερη σύσκεψη με θέμα: «Χάραξη κοινής γραμμής αντίδρασης ενάντια στο Προσχέδιο του Ασφαλιστικού. Απόφαση για ανάδειξη ολιγομελούς συντονιστικού οργάνου Δράσης» 
Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (1ος Όροφος, Λεωφόρος Πειραιώς 134 και Αγαθημέρου 5, Αθήνα). 
Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί την συστράτευση όλης της ελληνικής κοινωνίας και δημιουργία ενιαίου μετώπου συντονισμού της δράσης. 
Ελπίζουμε στην θετική ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας. 

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ 
 Κωνσταντίνος Λουράντος

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: «ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΚΥΑ»

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2016 
Αριθμ. Πρωτ. 37 

Προς: Περιφερειακές Ενότητες της Χώρας (Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας) 
Κοινοποίηση: κ. Ανδρέας Ξανθός, Υπουργός Υγείας 

Θέμα: «Ανάρτηση κενών θέσεων αδειών φαρμακείων σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν Γ5(β)/Γ.Π.οικ.82829/2015 «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ - ΙΔΡΥΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ» (ΦΕΚ Β΄ 2330) ΚΥΑ» 

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 3898/31.12.2015 εγγράφου μας και κατόπιν νεώτερης ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας, το τελευταίο έχει δεσμευθεί εκ νέου, ότι θα λάβει χώρα εντός των επομένων ημερών η τροποποίηση της υπ’ αριθμόν Γ5(Β)/Γ.Π.οικ.82829/2015 ΚΥΑ «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση Φαρμακείου», αναφορικά με την χορήγηση αδειών ίδρυσης φαρμακείων σε επίπεδο καλλικρατικών δήμων. 
Ενόψει της έκδοσης της νέας διορθωτικής Υπουργικής Απόφασης, παρακαλούμε όπως μην προβείτε σε ανάρτηση των κενών θέσεων αδειών φαρμακείων μέχρι την έκδοση ταύτης. 

Με εκτίμηση 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΦΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Πρόταση δράσης πέντε σημείων για την συνέχιση των δράσεων και αντιδράσεων για την απόρριψη του προσχεδίου για το Ασφαλιστικό κατέθεσε στην δεύτερη συνάντηση των φορέων ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. 
Η επιστολή που κατέθεσε ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λουράντος έγινε αποδεκτή από τους υπόλοιπους εκπροσώπους των φορέων. 
Η συνέχεια επικεντρώνεται στο Συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης 21.Ιανουαρίου και στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γενικών Συνελέυσεων του ΠΦΣ, την Παρασκευή 22 Ιανοαυρίου Παράλληλα ο ΠΦΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας ραδιοτηλεοπτικών σπότ που θα μεταδοθούν την ερχόμενη εβδομάδα . 
Η επιστολή προτάσεων δράσης που κατέθεσε ο ΠΦΣ είναι η ακόλουθη: 

ΑΘΗΝΑ 15.1.2016 

Προς Όλους τους εκπροσώπους των Επιστημονικών Φορέων 
Με δεδομένο ότι η αντίδραση μας απέκτησε μία δυναμική όπως φάνηκε και από την χθεσινή κινητοποίηση οφείλουμε να διατηρήσουμε αυτό τον αγωνιστικό παλμό. Για τους λόγους αυτούς και έχοντας υπόψιν ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία στις 25 του μηνός προτείνω τα εξής: 
Διοργάνωση κοινή Συνέντευξη Τύπου (Τρίτη- Τετάρτη) 
Δημιουργία αντιπροσωπείας που θα έλθει σε επαφή με ΓΣΕΕ , ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς για ταυτόχρονη διοργάνωση συλλαλητηρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα. 
Διατύπωση θέσεων για το ασφαλιστικό Επιστολή και αίτημα συνάντησης με τους αρχηγούς των κομμάτων 
Νέα συνάντηση φορέων προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ 
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

Στην συνέχεια οι φορείς ενέκριναν το παρακάτω κείμενο: 
Σε κοινή συνάντηση των επιστημονικών φορέων της χώρας που έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Νίκης 4), επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις και συμφωνήθηκε ομόφωνα η δυναμική συνέχεια των κινητοποιήσεων. 
Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 75% από φέτος και 100% από του χρόνου κ.λπ.). 
Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας. 
Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες. 
Οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν ότι οι συνάδελφοι ελεύθεροι επαγγελματίες ήδη συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, όπως η χθεσινή πορεία, και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα. 
Παράλληλα οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν ότι συμμετέχουν και ενισχύουν τις κινητοποιήσεις και των άλλων επαγγελματικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων κατά του νέου ασφαλιστικού. 
Με δεδομένα όλα αυτά, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας 
  • Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να διοργανώσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, από μηδενική βάση, με βάση συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών 
  • Συμμετέχουν στις συζητήσεις της επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το ασφαλιστικό μέσω εκπροσώπων/εμπειρογνωμόνων 
  • Καλούν τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης σε κοινή συνέντευξη τύπου την Τρίτη 19/1/2016, ώρα 12:30μμ, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Νίκης 4, Αθήνα) 
  • Καλούν όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό 
  • Καλούν όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 21/1/2016 και ώρα 11.30, με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών 


Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και συμφώνησαν στα ανωτέρω Πρόεδροι, μέλη των διοικήσεων και εκπρόσωποι από τους φορείς: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ενώ παρακολούθησαν τις συζητήσεις εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Αριθμ. Πρωτ. 24 
Αθήνα, 14/1/2015 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 

Την άμεση απόσυρση του προσχεδίου του ασφαλιστικού και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση αποφάσισε του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην χθεσινή του συνεδρίαση του. Επίσης αποφασίσθηκε η συμμετοχή του κλάδου στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται από όλους τους φορείς και θα συμμετέχουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς και κλάδοι. 
Στην συνεδρίαση του ΔΣ πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχ. Βλασταράκο ο οποίος μετείχε σε συνεδρίαση της επιτροπής για το νομοσχέδιο. 
Ο κ. Βλασταράκος πληροφόρησε τους συμβούλους πως συστήνεται επιτροπή που θα εξετάσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από το προσχέδιο. Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΠΦΣ με αναπληρωτή τον κ. Σεραφείμ Ζήκα. 
Της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου προηγήθηκε συνάντηση του προέδρου και μελών του Δ.Σ. του ΠΦΣ με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ τόνισε το αυτονόητο, πως δηλαδή σύμφωνα με τις διατάξεις του προσχεδίου, η σύνδεση εισφορών με το εισόδημα οδηγεί τα φαρμακεία σε κλείσιμο. 
Επεσήμανε την ιδιαιτερότητα των φαρμακειών πως λόγω της φύσεως των εργασιών τους , δηλαδή της συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, αδυνατούν να φοροδιαφύγουν, γεγονός που αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. 
Ακόμη τονίσθηκε στον υφυπουργό πως θα πρέπει να διατηρηθεί η ανεξαρτησία του ΕΤΑΑ το οποίο δεν πρέπει να αποτελέσει κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για υπερχρεωμένα ταμεία. Ο υφυπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα της σύνδεσης εισφορών με εισόδημα, ανέφερε πως το θέμα αυτό επανεξετάζεται έτσι ώστε να μην οδηγεί τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες σε αδυναμία πληρωμής και δεσμεύτηκε να καλέσει τον ΠΦΣ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας , οπότε και θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τις ενδεχόμενες αλλαγές στο προσχέδιο , για να συζητήσουν το θέμα . 
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λουράντος , οι αντιπρόεδροι κ.κ. Απ. Βαλτάς και Ανδρέας Σοφιανόπουλος, και το μέλος κ. Σεραφείμ Ζήκας. 
Επίσης ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέλαβε εκ μέρους όλων των φορέων που συμμετείχαν στην συνάντηση της Δευτέρας (Δικηγόροι, Γιατροί, Κτηνίατροι, Οδοντίατροι, Υποθηκοφύλακες , Συμβολαιογράφοι) την πρωτοβουλία δημιουργίας της αφίσας που εστάλη σε όλους τους φορείς προκειμένου να την διοχετεύσουν στα μέλη τους. 

Συνάδελφοι, 

Συμμετέχουμε με όλους τους φορείς στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και παράλληλα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις , δεδομένου ότι τα φαρμακεία μας μπορούν να αποτελέσουν ξεχωριστούς πόλους αντίδρασης και οποιασδήποτε απόφαση μας μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς. 
Αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΕ, συνάντηση όλων των επιστημονικών φορέων, όπου ο ΠΦΣ δια του προέδρου κ. Κωνσταντίνου Λουράντου, θα καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης – αντίδρασης για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο . 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Χάρη στις εργώδεις προσπάθειες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 832/2015 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ότι οι διατάξεις που απαγορεύουν τη συμμετοχή φαρμακοποιού σε περισσότερες εταιρείες έχουν στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και προνοούν για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ορθολογικής και αποτελεσματικής οργανώσεως και λειτουργίας των Φαρμακείων μέσω της τηρήσεως συνθηκών ανεξαρτησίας και της αποτροπής της συγκεντρώσεώς τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα. 
Με την ως άνω απόφαση κρίθηκε παράνομη η συμμετοχή ενός φαρμακοποιού σε περισσότερες των δύο εταιρείες εκμεταλλεύσεως φαρμακείου. Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική νίκη των φαρμακοποιών, καθώς υιοθετείται η πάγια θέση του Π.Φ.Σ. περί “απελευθέρωσης” του ιδιοκτησιακού, και η οποία νίκη ενισχύει άνευ άλλου τα επιχειρήματα του κλάδου στον ανοιχθέντα δικαστικό αγώνα κατά της υπ’ αριθμόν Γ5(β)/Γ.Π.οικ.82829/29.10.2015 Κοινής Αποφάσεως των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υγείας («Ρυθμίσεις επαγγέλματος Φαρμακοποιού – Ίδρυση Φαρμακείου»). 
 Εκ της Νομικής Υπηρεσίας του Π.Φ.Σ.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Σε κοινή συνάντηση των επιστημονικών φορέων της χώρας που έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60), απορρίφθηκε ομόφωνα, με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη στοιχειώδη προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς. 
Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.). 
Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας. 
Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες. Με δεδομένα όλα αυτά, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας 
Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση. 
Καλούν όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 14/1/2016 και ώρα 12.00΄ , με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60). Την Παρασκευή σε νέα συνάντησή τους οι φορείς θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν(ώρα 11.00 π.μ στα γραφεία του ΤΕΕ). 
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος: Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Στασινός, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Λουράντος και το μέλος του Δ.Σ Σεραφείμ Ζήκας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθαν. Κατσίκης, ο Πρόεδρος της Σ.Ε των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Γεωρ. Ρούσκας και ο ταμίας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ευθ. Πρεκετές, ο Γ.Γ της Ομοσπονδίας Νικ. Αντωνίου και το μέλος της Ομοσπονδίας Γ. Χαλκιαδάκης, η πρόεδρος του πανελλήνιου κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη και ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ι. Μαρμαράς.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΣ ΤΟΥ ΠΦΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ

ΑΘΗΝΑ 8.1.2016 
Σε κλίμα κατανόησης εκ μέρους του υπουργού υγείας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για τη νέα χρονιά , με τα μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 
Τα μέλη του ΔΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Λουράντο έθεσαν σειρά θεμάτων προς τον Υπουργό Υγείας και τουλάχιστον όσον αφορά τα θεσμικά φάνηκε να υπάρχει θετική διάθεση για την επίλυση τους. 
Πιο συγκεκριμένα όπως είπε ο Υπουργός ,οι στρεβλώσεις που δημιούργησε η ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό και ζητήθηκε να διορθωθούν , έχουν ήδη προωθηθεί προς έγκριση και αναμένεται η απάντηση των θεσμών Για τα Πειθαρχικά Συμβούλια δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα επαναλειτουργήσουν. 
Για την λειτουργία των e-shop που είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, Ο ΠΦΣ θα θεσμοθετηθεί ως κέντρο πιστοποίησης, για να υπάρξει έλεγχος. 
Έγινε δεκτό ότι θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικά κίνητρα για γιατρούς και φαρμακοποιούς αλλά και για τους ασφαλισμένους, προκειμένου να αυξηθεί η διείσδυση των γενοσήμων 
Όσον αφορά τις υπηρεσίες φαρμακείου ο ΠΦΣ μπορεί να αποτελέσει φορέα πιστοποίησης, ενώ για τα ΜΗΣΥΦΑ αναμένεται μια λίστα από τον ΕΟΦ καθώς και ο καθορισμός αυστηρών προϋποθέσεων και κριτηρίων για την χορήγηση τους εκτός φαρμακείων. 
Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε ακόμη το θέμα του ωραρίου για το οποίο συμφώνησαν και οι δύο πλευρές ότι πρέπει να βρεθεί λύση προκειμένου να αποκατασταθεί το σημερινό χάος αλλά και να ανταποκρίνεται στην σημερινή ανταγωνιστική πραγματικότητα. 
Επίσης ζητήθηκε αυστηρότερος έλεγχος των εξαγωγών έτσι ώστε να μην διαταράσσεται η επάρκεια φαρμάκων της ελληνικής αγοράς. 
Τέλος όσον αφορά το θέμα του ΓΕΜΗ ο κ. Ξανθός δεσμεύθηκε να τηλεφωνήσει στον αρμόδιο υπουργό και να μεσολαβήσει ώστε τα φαρμακεία να απαλλαχθούν από την υποχρέωση εγγραφής, εφόσον δεν είναι καταστήματα αμιγώς εμπορικού χαρακτήρα. 
Από την συνάντηση διεφανη ότι λύσεις μπορεί να βρεθούν εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση από πλευράς πολιτείας αλλά και ρεαλιστικές προτάσεις από την πλευρά του ΠΦΣ. Στην συνέχεια αργά το απόγευμα η αντιπροσωπεία του ΠΦΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΠΦΣ επισκέφτηκε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτ. Μπερσίμη. 
Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το θέμα των πληρωμών σε μια πιο σταθερή βαση. 
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι η πρόθεση υπάρχει με απαραίτητη προϋπόθεση όμως την τακτικότητα των χρηματικών εισροών προς τον οργανισμό. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Αθήνα, 8/1/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών με το διαθέσιμο εισόδημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει την πλήρη αντίθεση του σε οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση. Είναι σίγουρο ότι σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, θα αποτελέσει την ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών. 
Ειδικά δε για τα φαρμακεία που έξι χρόνια έχουν υποστεί τα πάνδεινα, ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει σε γενικευμένο κλείσιμο. Επισημαίνουμε τόσο στον Υπουργό Εργασίας όσο και την κυβέρνηση ότι τα φαρμακεία δεν είναι δυνατόν να φοροδιαφύγουν δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών τους αφορά το Δημόσιο. 
Μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει αρνητικά και την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ