Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΥ

Αθήνα, 30/3/2016 

Η Διοίκηση του ΠΦΣ, δια των εκπροσώπων της Σεραφείμ Ζήκα (ΤΣΑΥ) και Ιωάννη Μακρυγιάννη (ΕΤΑΑ) και μετά από 5μηνη διαπραγμάτευση με τα αρμόδια όργανα ΤΣΑΥ και ΕΤΑΑ, με πρόγραμμα, μέθοδο και υπομονή, κατάφερε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το συμφέρον του κλάδου. 
Το ΕΤΑΑ, στην σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να αποδεχτεί την ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας επιτροπής του ΤΣΑΥ για εξόφληση των αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών των φαρμακοποιών στο ΤΣΑΥ, σε οκτώ ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. 

Συνάδελφοι, 
Κατανοούμε την αγωνία συναδέλφων και τις διαμαρτυρίες (καλόπιστες και μη), όμως το σημαντικότερο για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ήταν, όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα και χωρίς πανικό να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. 
Υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΦΣ προκάλεσε συνάντηση όλων των υγειονομικών, παρουσία και του προέδρου του ΤΣΑΥ κ. Τσούκαλου για το θέμα αυτό και εκεί ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις όπου σεβόμενοι την δέσμευση μας προς τους φορείς εκδώσαμε σχετική ανακοίνωση μεν χωρίς όμως να μπούμε σε λεπτομέρειες. 
Σε τελική ανάλυση, θεωρούμε ότι σημασία έχει το αποτέλεσμα και όχι η δημιουργία θετικών ή αρνητικών εντυπώσεων. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Π.Φ.Σ. - NOVARTIS: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ: ΑΚΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι
 
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Novartis Hellas  ενώνουν τις δυνάμεις τους στα πλαίσια της  εκστρατείας «Άκου το Σώμα Σου». Μια σημαντική πρωτοβουλία που σαν στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς σημαντικών ασθενειών αλλά και την καθοδήγηση των ασθενών στο σωστό μονοπάτι διάγνωσης, μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας.
Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δυο πυλώνες:
·         Πρώτος πυλώνας, η εκπαίδευση των φαρμακοποιών όλης της χώρας, μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια που διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Η θεματολογία των σεμιναρίων θα περιλαμβάνει ενημέρωση και νεότερα δεδομένα για ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών που απαντώνται καθημερινά σε ασθενείς που επισκέπτονται τα φαρμακεία όλης της χώρας.
·         Δεύτερος πυλώνας, η υποστήριξη της εκστρατείας ενημέρωσης, από ιατρικές επιστημονικές εταιρίες,  που θα προτρέπουν τα μέλη τους να υποδέχονται στα ιατρεία τους, ασθενείς που παραπέμπονται από φαρμακοποιούς, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Άκου το Σώμα σου». Οι εξετάσεις αυτές, θα διενεργούνται ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη φορά.
 
Η εκστρατεία ενημέρωσης «Άκου το Σώμα Σου» και οι δράσεις υποστήριξης της, θα εξελίσσονται μέσα στη χρονιά και σταδιακά θα εμπλουτίζονται με επιπλέον υπηρεσίες υγείας και φροντίδας για τους ασθενείς.

Γιατί να παρακολουθήσουμε τα διαδικτυακά σεμινάρια ?
·         Για επιμόρφωση
·         Για ενημέρωση στη διαχείριση του ασθενή με ΧΑΠ , Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση, Διαβήτη και άλλα νοσήματα που επισκέπτεται το φαρμακείο σας
 
Γιατί να απαντήσουμε στις ερωτήσεις στο τέλος του σεμιναρίου?
·         Γιατί μόνο τότε θα μπορούμε να εφαρμόσουμε υπηρεσίες υγείας μέσα στο φαρμακείο μας (μέσω της εκστρατείας «’Άκου το Σώμα Σου»)
·         Γιατί πριμοδοτούνται με 1 credit από το ΙΔΕΕΑΦ που τους είναι μελλοντικά χρήσιμο για πιστοποιήσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
 
Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσει ο φαρμακοποιός?
1.       Να μπούμε στο site του ΙΔΕΕΑΦ (www.ideeaf.gr) και να κάνουμε εγγραφή στο πεδίο webinars (αν έχουν κάνει εγγραφή παλιότερα, δεν χρειάζεται εκ νέου)
2.       Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης εγγραφής από το ΙΔΕΕΑΦ θα μας σταλεί mail επιβεβαίωσης με username & password
3.       Από εκεί και πέρα μπορούμε να παρακολουθήσουμε το webinar και το ΙΔΕΕΑΦ θα μας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις
4.       Μέσα στο site και εφόσον συνδεθείτε, θα μπορείτε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για την εκστρατεία « Άκου το Σώμα Σου».
 
Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι φαρμακοποιοί που θα παρακολουθήσετε τα διαδικτυακά σεμινάρια να απαντήσετε 5 ερωτήσεις στο τέλος του σεμιναρίου που διαρκεί περίπου 20 λεπτά.