Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αθήνα 18/6/2012
Αριθμ.Πρωτ.2002

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Όπως γνωρίζετε ο Π.Φ.Σ. έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει στη «ρίζα του» το πρόβλημα της καθυστέρησης των πληρωμών των ταμείων. Ετσι ξεκίνησε ο πρόσφατος συνδικαλιστικός αγώνας που απέφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα :
• Πληρώθηκε όλος ο Μάρτιος, έστω με καθυστέρηση
• Ξεκίνησαν οι πληρωμές Απριλίου . Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τον Απρίλιο με ανωτάτη ημερομηνία την 25/6/2012.Το γεγονός ότι πληρωθήκαμε ένα σημαντικό μέρος νωρίτερα , είναι ιδιαίτερα θετικό . Θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα επανέλθουμε, εφόσον ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν φανεί συνεπής.
• Τα παλαιά χρέη είναι θέμα της νέας Κυβέρνησης
Πέραν των τρεχόντων σας ενημερώνουμε ότι ήδη από τις 22 Μαρτίου έχουμε καταγγείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη συστηματική καθυστέρηση των ταμείων (ΕΟΠΥΥ, ΔΕΗ, Οίκος Ναύτου κλπ) κατά παράβαση των Κοινοτικών Οδηγιών του νόμου και των συλλογικών συμβάσεων .
Ήδη το θέμα εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της κοινότητας και πιστεύουμε ότι θα δοθεί οριστική λύση. Μόλις υπάρξει νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.
Συγχρόνως ζητάμε από όλα τα Δ.Σ. να μας στείλουν αναλυτική κατάσταση οφειλών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία στο τέλος του μήνα ώστε να παρουσιάσουμε συγκεκριμένα στοιχεία στην προσφυγή μας στα κοινοτικά όργανα.
Κανείς σύλλογος να μην αμελήσει να αποστείλει μέχρι τέλος Ιουνίου την αναλυτική κατάσταση ανά ταμείο.

Για τον Π.Φ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΟΔ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου