Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Φ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 23/1/2013
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.
To Δ.Σ του Π.Φ.Σ. συνεδρίασε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και ασχολήθηκε κυρίως με την καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ για τις συνταγές του μηνός Οκτωβρίου. Το Δ.Σ. χαρακτήρισε απαράδεκτη και εξωσυμβατική την καθυστέρηση των πληρωμών, η οποία παραβιάζει την πρόσφατη νομοθεσία για πληρωμή εντός 60 ημερών.
Όπως πληροφόρησε ο ΕΟΠΥΥ μετά από παράσταση διαμαρτυρίας του Π.Φ.Σ. οι πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα και να ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα.
Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. σε περίπτωση μη τήρησης των δεσμεύσεων του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:
  • Nα γίνει ενημέρωση του Πρωθυπουργού και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων με στόχο την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε να μην παρατηρούνται οι απαράδεκτες καθυστερήσεις πληρωμών
  • Να γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ
  • Να αποσταλεί εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ στην Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στις πληρωμές.
  • Να κατατεθούν αγωγές από τους τοπικούς συλλόγους για τόκους υπερημερίας
  • Να διοργανωθεί συνέντευξη τύπου μεσα στην επόμενη εβδομάδα
  • Να συγκροτηθεί ενιαίο μέτωπο αγώνα με τους υπόλοιπους Υγειονομικούς , παρόχους υγείας, για συντονισμένη πανελλαδική κινητοποίηση με στόχο την υπεράσπιση της περίθαλψης και την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
Το Δ.Σ του Π.Φ.Σ. αποφάσισε την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης , ανάλογα με τις εξελίξεις και τον συντονισμό δράσης των τοπικών συλλόγων με στόχο την πανελλαδική κινητοποίηση των Φαρμακοποιών.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου