Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Π.Φ.Σ.: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΣΑΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 21/11/2013 

Με τον υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι , οι πρόεδροι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκος, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κ. Θεοδοσιάδης και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Α. Κατσίκης. 
Στην διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα που αφορά την προσαύξηση της σύνταξης των μονοσυνταξιούχων , θέμα για το οποίο ο υπουργός ζήτησε αναλογιστική μελέτη προκειμένου να προχωρήσει στην έγκριση της σχετικής απόφασης. 
Επίσης τέθηκε το θέμα – που είναι άμεσα συνυφασμένο με την βιωσιμότητα του Ταμείου - της αναγκαιότητας της νομοθετικής και διοικητικής παρέμβασης που είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση της είσπραξης των απαιτήσεων του ΤΣΑΥ από τις υγειονομικές μονάδες. 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξετάστηκε το θέμα των καθυστερήσεων που υπάρχουν κατά την έκδοση της συντάξεως των υγειονομικών, όπως επίσης και το ποσοστό της προκαταβολής που χορηγείται μέχρι την οριστική εκκαθάριση της. 
Τέλος δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα λυθεί σύντομα νομοθετικά το θέμα της Στέγης Υγειονομικών ώστε να επανέλθει στην ιδιοκτησία του ΤΣΑΥ. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου