Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: ΕΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Σε ετοιμότητα καλεί τους φαρμακοποιούς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος μπροστά στο ενδεχόμενο να ληφθουν νέα μέτρα που μπορεί να πλήξουν τα φαρμακεία. 
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης , μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ για την διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ και εκτός φαρμακείων είπε τα εξής: 

«Πέρα από την οικονομική απώλεια εισοδήματος που θα έχουμε σε ένα τέτοιο σενάριο, κινδυνεύει άμεσα η υγεία του κόσμου. Θα χάσουμε ζωές. Αντιλαμβάνομαι μία άγνοια κινδύνου στο πρόσωπο του κυρίου Χατζηδάκη και αντιλαμβάνομαι και μία προσπάθεια να ενισχύσει κι άλλο τα εισοδήματα πέντε αλυσίδων σούπερ μάρκετ, κι ας καταστρέψει 12.000 φαρμακεία κι ας καταστρέψει 30.000 ανθρώπους που κινούνται γύρω από τα φαρμακεία.» 
Ο υπουργός Ανάπτυξης πάντως μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής τόνισε ότι δεν θα πτοηθεί από ενδεχόμενες κινητοποιήσεις. 

Εξάλλου ο ΠΦΣ εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου: 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι 11.000 φαρμακοποιοί με αφορμή την έκθεση του ΟΟΣΑ και τις συνεχιζόμενες δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη «περί συντεχνιών». 
Ο φαρμακευτικός κλάδος είναι έτοιμος για κινητοποιήσεις μετά τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη . 
Για τον λόγο αυτό συνεδριάζει εκτάκτως παραμονή πρωτοχρονιάς το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να εξετάσει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και τρόπους αντιμετώπισης ενδεχόμενων νέων μέτρων που θίγουν τον κλάδο. 
Παράλληλα το ΔΣ του ΠΦΣ ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης ευαισθητοποίησης του κοινού και των ασφαλισμένων, ενώ έχει ζητήσει κατεπείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό , με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς , αλλά και με τον Υπουργό Υγείας. «Η Φαρμακευτική Περίθαλψη των Ελλήνων δεν είναι κομμάτι της αγοράς, το φάρμακο δεν είναι οποιοδήποτε εμπόρευμα και το φαρμακείο παρά τις αντίξοες συνθήκες εξακολουθεί να είναι το στήριγμα του ασφαλισμένου» τονίζουν οι φαρμακοποιοί. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου