Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΠΦΣ: ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα, 11/04/2014 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σε ακραία κοινωνικά φαινόμενα τα οποία δεν έχουν σχέση με την προστασία της Δημόσιας Υγείας ούτε τον εξορθολογισμό των δαπανών, οδηγούν οι «σχεδιασμοί» διαφόρων ανεύθυνων για την φαρμακευτική δαπάνη. 
Τελευταίο τους κατόρθωμα οι νέες ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων που είναι κατά πολύ μικρότερες σε σχέση με αυτές που ίσχυαν. 
Έτσι σε μια περίοδο ύφεσης, ανεργίας και κατακόρυφης μείωσης των εισοδημάτων, ασφαλισμένοι πληρώνουν από τη τσέπη τους 4 και 5 φορές περισσότερα χρήματα για τα φάρμακά τους απ' ότι πριν λίγους μήνες. 
Την ίδια ώρα που ο χώρος του φαρμάκου καταστρέφεται και οι ασθενείς μένουν ουσιαστικά ακάλυπτοι, ένας σημαντικός κρίκος της αλυσίδας της υγείας, το φαρμακείο, δέχεται πολλαπλά και μεθοδευμένα κτυπήματα. 
Αρχής γενομένης από τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία που χρονολογούνται από το 2010 και παρά και τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις δεν έχει ακόμη γίνει τίποτα, έως τις έωλες διατάξεις του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου. 
ΚΑΛΟΥΜΕ τον υπουργό Υγείας να αναθεωρήσει τους «σχεδιασμούς» του για την Υγεία και την Κυβέρνηση να συμπεριλάβει στο κοινωνικό μέρισμα και την δαπάνη για τα φάρμακα τουλάχιστον των συνταξιούχων , των ανέργων και των χαμηλόμισθων. 
Η Υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό που το δικαιούνται όλοι. 
Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου