Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

OXI TΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Όχι στο νέο εκβιασμό τρόϊκας και κυβέρνησης και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, δηλώνουν οι φαρμακοποιοί με αφορμή πληροφορίες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης - δανειστών επανέρχεται η εφαρμογή της εργαλειοθήκης (toolkit) του ΟΟΣΑ.
«Οι δήθεν στρεβλώσεις στην αγορά, που εμφανίζουν οι «αυτόκλητοι σωτήρες» ότι θα διορθώσουν, δεν θα οδηγήσουν παρά μόνο στην καταστροφή και την αποσύνθεση του φαρμακευτικού κλάδου που επιτελεί ένα επιστημονικό λειτούργημα προς την κοινωνία» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος  Λουράντος.
Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, που προφανώς καταρτίστηκε από μηχανισμούς που έχουν στόχο να ωφελήσουν μεγάλα συμφέροντα και όχι τον απλό πολίτη, προβλέπει σαρωτικές αλλαγές για τα φαρμακεία στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού, που θα διαλύσει την φαρμακευτική περίθαλψη και το φαρμακείο, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
«Είναι τόσο αντιφατική η στάση τους ώστε στην έκθεση του ΟΟΣΑ με απόλυτη σαφήνεια αναφέρεται ότι σε χώρες όπου οι τιμές των φαρμάκων ρυθμίζονται κεντρικά από την κυβέρνηση οι τιμές λιανικής είναι χαμηλότερες σε σχέση με χώρες όπου υπάρχει η απελευθέρωση της τιμής. Το ότι κάποιοι θέλουν να αρπάξουν τα φάρμακα και να τα μετατρέψουν σε εμπόρευμα για τα σούπερ μάρκετ το ξέρουμε, μόνο που εμείς δεν θα τους αφήσουμε. Αρκετά με τον κλάδο των φαρμακοποιών. Εκεί που μας χρωστάγανε ζητάνε και το βόδι» επισημαίνει ο κ. Λουράντος.
Το Σάββατο  6 Δεκεμβρίου, θα συνεδριάσει η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου  στην διάρκεια της οποίας θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία του κλάδου ανάλογα  με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου