Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΠΦΣ: ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αθήνα, 8/6/2015 
Αριθμ. Πρωτ. 2023 

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου 

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, 
Με αφορμή δημοσιογραφικές πληροφορίες για την εφαρμογή «της πρώτης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ» θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις μετεκλογικές δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε για «υφαρπαγή» της υπογραφής του ΟΟΣΑ, από την προηγούμενη κυβέρνηση. 
Επιτρέψτε μας επίσης να επισημάνουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, τον περασμένο Σεπτέμβριο: 
«…Έχουμε δε δεχθεί ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο προϊόν με ανταλλακτική μόνον αξία. Άρα, η σύνδεση του φαρμάκου και των σημείων διάθεσης αυτού με τους κανόνες της αγοράς δεν είναι θεμιτή…». 

Κυρία Πρόεδρε, 

Η αναφορά και μόνο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ αποτελεί Κυβερνητική διγλωσσία και πολιτικό πισωγύρισμα σε μνημονιακές επιλογές που κατέστρεψαν την Οικονομία και την Υγεία.
Όποια από τα μέτρα του ΟΟΣΑ που αναφέρονταν στο περίφημο toolkit, εφαρμόσθηκαν, αποδείχθηκε ότι δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο δημιούργησαν μονοπώλια συγκεκριμένων ομάδων. 

Κυρία Πρόεδρε, 

Μετά τα δημοσιεύματα για τις προτάσεις που υπέβαλε η Κυβέρνηση αναφορικά με την απελευθέρωση της διάθεσης των Μη Αποζημιουμένων Φαρμάκων κοινώς ΜΥΣΥΦΑ, το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε μεταξύ άλλων τα φαρμακεία να παραμείνουν κλειστά στο σύνολό τους την ερχόμενη Τετάρτη 10/6/2015. 

Εκτιμώντας την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και την αξία της θεσμικής σας ιδιότητας, παρακαλούμε να ορίσετε συνάντηση με το προεδρείο του ΠΦΣ την ίδια μέρα, προκειμένου δεχθείτε το υπόμνημα των θέσεων μας, καθώς θα ακολουθήσει και συγκέντρωση του κλάδου στο Υπουργείο Υγείας. 

Σε αναμονή της απάντησής σας, 

Με εκτίμηση 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου