Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ

Αθήνα, 6/10/2017 
Αρ. Πρωτ.3592 
ΕΠΕΙΓΟΝ 
Προς
Τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Σωτ. Μπερσίμη

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε
Με αφορμή την δημοσίευση του νέου καταλόγου αναλωσίμων προϊόντων και των νέων τιμών, θεωρούμε επιβεβλημένο, λόγω και της μη λειτουργίας του συστήματος e-ΔΑΠΥ, όπως η έναρξη εφαρμογής των οριζόμενων στο σχετικό ΦΕΚ(3491/5-10-2017) να ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου. 
Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν πιθανά προβλήματα περικοπών των φαρμακείων δεδομένου ότι εφόσον δεν λειτουργεί το Σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρησης γνωματεύσεων, οι Φαρμακοποιοί δεν γνωρίζουν ποια προϊόντα αποζημιώνονται και ποιά όχι και σε ποιες τιμές. 
Επίσης δίνεται η δυνατότητα διάθεσης του υπάρχοντος στοκ των προϊόντων αυτών, έτσι ώστε να μην υποστούν οικονομική ζημιά τα φαρμακεία λόγω των μειώσεων των τιμών σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων. 
Ακόμη όπως μας ενημέρωσαν Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, επιβάλλονται περικοπές σε γνωματεύσεις που αφορούν στην παροχή αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη , λόγω της αλλαγής των τιμών στα τέλη Ιουνίου, διότι οι αρμόδιες ΠΕΔΙ δεν είχαν ενημερωθεί για την παράταση διάθεσης με τις παλαιές τιμές, μέχρι 17 Ιουλίου. 
Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας και την ενημέρωση των Υπηρεσιών του Οργανισμού , ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι περικοπές που έχουν ήδη επιβληθεί, για τον λόγο αυτό σε φαρμακοποιούς. 
Τέλος παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για ποιο λόγο υπάρχουν εταιρείες διάθεσης ταινιών μέτρησης σακχάρου με τιμές αποζημίωσης πολύ χαμηλότερες από την μέγιστη τιμή αποζημίωσης που έχει ορισθεί από τον ΕΟΠΥΥ. 
Κύριε Πρόεδρε 
Επί σειρά μηνών προσπαθούμε με πολύ κόπο να λύσουμε προβλήματα που προκύπτουν από την υλοποίηση της σχετικής σύμβασης αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε ζητήσει από τα μέλη μας να δείξουν την ανάλογη κατανόηση. 
Θεωρούμε ότι η κατανόηση αυτή θα πρέπει να υπάρξει στο μέγιστο βαθμό και από την πλευρά σας στα αιτήματα και τα ερωτήματα που συχνά σας υποβάλλουμε ως συνέπεια των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδελφοι μας σε ολόκληρη την χώρα. 

Για τον ΠΦΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου