Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΦΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 24 ΜΑΪΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.5
Πραγματοποιήθηκαν επαφές του προεδρείου του ΠΦΣ με την διοίκηση του ΟΓΑ για την ρύθμιση των τελευταίων θεμάτων που αφορούν τις πληρωμές του ΟΓΑ του έτους 2011. Προχωρούν αλλά με αργό ρυθμό λόγω των απαράδεκτων γραφειοκρατικών διαδικασιών , όπως άλλωστε και οι πληρωμές των υπολοίπων ταμείων. Μέρα με την μέρα αντιμετωπίζεται και ένα νέο «κώλυμα» στην διαδικασία.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την μη συμβατότητα των καταστάσεων των απλήρωτων λογαριασμών που διακινούνται μεταξύ των υπηρεσιών. Επίσης υπάρχουν μη ταυτοποιημένοι φαρμακοποιοί για τους οποίους δεν γνωρίζουν ορισμένα στοιχεία ( π.χ. ΑΦΜ , ΔΟΥ κτλ )

ΤΡΙΤΗ 21.5
Εκ νέου πιέσεις προς τον ΕΟΠΥΥ για την επίσπευση της πληρωμής του υπολοίπου του Ιανουαρίου . Τελικά αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ το ποσό που έπρεπε να δοθεί στους φαρμακοποιούς.
Η πίεση συνεχίζεται για την ταχύτερη αποπληρωμή και των οφειλομένων του Φεβρουαρίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.5
Παράσταση εκπροσώπων του ΠΦΣ στο συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας με θέμα την πορεία της Υγείας μέχρι το 2017.
Πραγματοποιήθηκε μη προγραμματισμένη συνάντηση μελών του ΔΣ του ΠΦΣ με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο (καθυστερημένες πληρωμές ΕΟΠΥΥ, πληρωμές υπολοίπων ταμείων, αντιμετώπιση θεμάτων που προέρχονται από το Μνημόνιο κλπ)

Συνεδρίαση Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.
Αποφασίστηκε συνέχιση των επαφών με τους Υπουργούς της κυβέρνησης και τον ΕΟΠΥΥ για την οριστική επίλυση των θεμάτων που ταλαιπωρούν τους 12.000 φαρμακοποιούς.

ΠΕΜΠΤΗ 23.5
Αποστολή έγγραφου-αίτηση προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για συνάντηση με το προεδρείο του ΠΦΣ την Δευτέρα 27/05/2013.
Τελικά το ραντεβού κλείσθηκε για την Τετάρτη 29/05/2013
Διάψευση υποβολιμαίων και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων σχετικά με …δήθεν διανομή δωρεάν φαρμάκων από τα φαρμακεία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.5
Έκδοση δελτίου τύπου με αφορμή τις συνεχόμενες ληστείες σε φαρμακεία , όπου τονίζεται το δύσκολο και επικίνδυνο έργο των φαρμακοποιών. Οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν πάντα να ασκούν το λειτούργημα τους, σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν, με γνώμονα την προσφορά και τη βοήθεια στους χιλιάδες ασφαλισμένους συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου