Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ

ΑΘΗΝΑ 15/5/2013
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά στην οποία μετείχε το προεδρείο του ΠΦΣ καθώς και εκπρόσωποι του ΕΟΦ, της ΗΔΙΚΑ, της φαρμακοβιομηχανίας και φαρμακεμπόρων. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η λύση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διαδικασία ακύρωσης των ταινιών γνησιότητας.
Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Σαλμάς έκανε εντέλει πλήρως αποδεκτή την πρόταση του ΠΦΣ, η οποία εν ολίγοις αποτυπώνεται στα εξής πέντε σημεία:
  • Οι συνταγές θα εκτελούνται κανονικά από τους φαρμακοποιούς με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες προϋποθέσεις που ίσχυαν έως τώρα.
  • Η ΗΔΙΚΑ θα είναι υπεύθυνη για τον εντοπισμό ταινιών γνησιότητας οι οποίες τυχόν δεν θα αναγνωρίζονται από τον ΕΟΦ και σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές βιομηχανίες, οι συναρμόδιοι θα προβαίνουν σε παρεμβάσεις και διορθώσεις προς την πλευρά της βιομηχανίας ή όπου αλλού βρίσκεται η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος.
  • Σε καμία περίπτωση δεν θα εμποδίζεται η εκτέλεση των συνταγών από τους φαρμακοποιούς εξαιτίας ενδεχόμενου προβλήματος στις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων.
  • Το όποιο πρόβλημα υπάρξει, θα εντοπίζεται από την ΗΔΙΚΑ χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση του φαρμακοποιού, και χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τον ασφαλισμένο οποιοδήποτε πρόβλημα το οποίο να αφορά τις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων που προμηθεύεται.
  • Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περικοπή συνταγής και καμία άλλη επίπτωση στην ομαλή λειτουργία της ηλεκτρονικής εκτέλεσης των συνταγών.
Κατά αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι η ΗΔΙΚΑ και ο ΕΟΦ θα έχουν σύντομα εντοπίσει όλες τις "προβληματικές" συσκευασίες φαρμάκων και θα προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου