Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Π.Φ.Σ.: AITIA ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ 3/3/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα χαρακώματα παραμένουν οι Φαρμακοποιοί , αναμένοντας το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόϊκα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 5 Μαρτίου με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα με ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις.
 Εάν υιοθετηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να  γίνουν με κλειστά φαρμακεία, διαμηνύουν οι Φαρμακοποιοί. Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί απο το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου , να δώσει το έναυσμα άμεσων και ξαφνικών κινητοποιήσεων.
Οπως τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεoδοσιάδης, "δεν θα υπάρξει ούτε λεπτό διαλόγου στη βάση των απαιτήσεων Τρόικας και ΟΟΣΑ όπως μάλιστα υιοθετήθηκαν και εκφράζονται απο το υπουργείο Ανάπτυξης . Ο κλάδος μας εχει προσφέρει πολλά για την αντιμετώπιση της κρίσης και έχει πληγεί πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τα τελευταία χρόνια.
Το πρόσχημα του ανταγωνισμού δήθεν προς όφελος των ασφαλισμένων δεν πείθει κανέναν. Οι συνεχιζόμενες διαρροές του υπουργού Ανάπτυξης  που αφορούν πλέον και θεσμικά μας θέματα, δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα", συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.
Τα 11.000 φαρμακεία είναι έτοιμα να κατεβάσουν ρολά  γιατί δεν θα έχουν πλέον καμιά δυνατότητα επιβίωσης. Το αποτέλεσμα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Καίϊμπριτζ που δημοσιεύεται στο διεθνούς κύρους Περιοδικό "ΤΗΕ LANCET" και μιλάει για την μεγαλύτερη περικοπή δαπανών στην Υγεία που έχει  γίνει ποτέ σε χώρα της Ε.Ε. , είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση σε αυτούς  που έχουν φθάσει στο σημείο να ομιλούν ακόμη και για  απελευθέρωση τιμών φαρμάκων.
"Τα Φάρμακα δεν είναι καταναλωτικά προϊόντα. Ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Οι φαρμακοποιοί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον εξορθολογισμό των δαπανών , έχοντας εξαντλήσει  τα περιθώρια τους και δεν συζητούν οποιαδήποτε αλλαγή θεσμικής λειτουργίας των φαρμακείων, όπως την επιδιώκουν οι εκφραστές μεγάλων συμφερόντων. Οποιαδήποτε απόκλιση απο τις επίσημες διαβεβαιώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Υπουργού Υγείας, θα είναι αιτία πολέμου", καταλήγει ο κ. Θεοδοσιάδης.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου