Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Π.Φ.Σ.: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ (ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΟΣΦΕ, ΠΣΦ, ΣΑΦΕΕ)

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες μας η ρευστότητα στον ΕΟΠΥΥ είναι πλέον μηδενική παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων στελεχών. 
Ως εκ τούτου ο κίνδυνος στάσης πληρωμών για τα φαρμακεία είναι πλέον ορατός. Δυστυχώς, και παρά τις προσπάθειες μας, στις τρεις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του ΠΦΣ, δεν βρέθηκε λύση (με ευθύνη φυσικά όχι δική μας), αν και εγκαίρως είχαμε επισημάνει την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης του προβλήματος. 
Αν πράγματι ενδιαφέρεστε για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου, αποτελεί μονόδρομο η ισότιμη αντιμετώπιση εκ μέρους σας των φαρμακείων με τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, στα οποία η παρεχόμενη από εσάς πολύμηνη πίστωσή τους, αποδεικνύει ότι οι αντοχές σας είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι για τον κλάδο μας. 
Τα φαρμακεία αποτελούν τον τελευταίο κρίκο πριν ο ασφαλισμένος λάβει τα φάρμακα του και αγωνίζονται για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά αλλά και να είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους προς εσάς. 
Για τον λόγο αυτό ο κλάδος μας επανειλημμένα έχει βρεθεί αντιμέτωπος με την Πολιτεία και έχει υποστεί ανελέητο σφυροκόπημα τα τελευταία χρόνια. 
Η σημερινή κρίσιμη κατάσταση απαιτεί και από την πλευρά σας την άμεση και σαφή διατύπωση θέσεων που να διευκολύνουν τα φαρμακεία και την φαρμακευτική αγορά. 
Αυτή την ύστατη στιγμή, πρέπει πλέον και εσείς ως άμεσα εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα διανομής του Φαρμάκου, να λάβετε επίσημη και υπεύθυνη θέση. 
Αναμένουμε άμεσα τις προτάσεις σας μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί εν όψει και του ΔΣ του ΠΦΣ την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου 2015. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου