Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΦΣ: ΌΧΙ ΣΤΟ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ» ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ 5.2.2013

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΝΤ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 

Η Υγεία και η Περίθαλψη 10.000.000 Ελλήνων δεν μπορεί να επαφίεται στις τεχνοκρατικές αποφάσεις οποιουδήποτε ξένου μάνατζερ. Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία "εσωτερικού ΔΝΤ" για την Υγεία, δηλώνει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην «εισβολή» ξένων μάνατζερ στον ΕΟΠΥΥ για την αναδιοργάνωση του Οργανισμού. 
Μάλιστα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ εκφράζουν τον σκεπτικισμό και την αγωνία τους για τη συζήτηση που έχει αρχίσει όσον αφορά θεωρητικούς προβληματισμούς Ελλήνων και Ξένων τεχνοκρατών για τον προορισμό και τελική μορφή του ΕΟΠΥΥ. 
Τα μόνα αρμόδια όργανα – τονίζουν - για τη χάραξη της πολιτικής υγείας, είναι τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, δηλαδή η Κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και κανένας άλλος. 
Ο κ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος στο θέμα της διακίνησης των Φαρμάκων αλλά και των πληρωμών, ανέφερε ότι η φαρμακευτική αγορά στενάζει κάτω από την πίεση των πολυεθνικών εταιρειών, τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ και όλα αυτά συμβαίνουν σε βάρος χιλιάδων ασφαλισμένων. 
Η αγορά θα ομαλοποιηθεί και οι ασθενείς θα πάψουν να ταλαιπωρούνται, όταν ο ΕΟΠΥΥ καταστεί αξιόπιστος στις πληρωμές του, που για μια ακόμη φορά έχει ξεφύγει κατά πολύ από τις συμβατικές υποχρεώσεις του. 
Το συσσωρευμένο έλλειμμα των 4 δις ευρώ του Οργανισμού, πρέπει άμεσα να καλυφθεί αλλιώς όλοι οι πάροχοι (φαρμακοποιοί, γιατροί, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα) θα βάλουν «λουκέτο» πολύ σύντομα. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου