Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΦΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΑΘΗΝΑ 11/2/2013
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, σύσκεψη των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας , μετά από πρόσκληση του Π.Φ.Σ. Στην συνάντηση αυτή στην οποία παραβρέθηκαν 43 πρόεδροι, επεκράτησε κλίμα σύμπνοιας και συναδελφικότητας, τέθηκαν τα θέματα :
  • · Φορολογικό Νομοσχέδιο (Φορολόγηση Α.Ε. και Φόρος Υπεραξίας στην μεταβίβαση του φαρμακείου)
  • · Επαγγελματικό Ταμείο
  • · Εταιρείες Εκμετάλλευσης Φαρμακείων
  • · Πληρωμές ΕΟΠΥΥ
  • · Αναλώσιμα Διαβήτη
  • · Προγράμματα ΕΣΠΑ
  • · Επιτροπή για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων
Ειδικότερα ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θ. Αμπατζόγλου έκανε μια αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις σε όλα τα ζητήματα του κλάδου. Όσον αφορά τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ τονίσθηκε ότι ο Οργανισμός διακρίνεται από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και απαράδεκτες καθυστερήσεις. Δυστυχώς οι πληρωμές γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση και μερικώς και για τον λόγο αυτό δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση για κατάθεση αγωγών για τόκους υπερημερίας.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται μια δόση 50.000.000 ΕΥΡΏ και ασκούνται πιέσεις για την πλήρη εξόφληση του Οκτωβρίου για να αρχίσουν οι πληρωμές του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου
Για τα χρέη του 2011 των άλλων ταμείων μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης κινούνται οι διαδικασίες για την επιδότηση του ΕΟΠΥΥ.
Για το νέο Δελτίο Τιμών η πρόταση του ΠΦΣ είναι τα φάρμακα που αγοράστηκαν με παλιές τιμές να πωλούνται με αυτές μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων και όσα αγοράζονται με νέες να πωλούνται με αυτές
Για τις ελλείψεις πρέπει οι συνεταιρισμοί και η ΟΣΦΕ να ασκήσουν πιέσεις ώστε να παραδίδονται μεγαλύτερες ποσότητες
Για το ωράριο ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. ζήτησε – κυρίως από τους μεγάλους συλλόγους - να τοποθετηθούν για να υποβληθεί σχετική πρόταση στο Υπουργείο
Στα φορολογικά έχει γίνει ήδη παρέμβαση για την διπλή παρακράτηση φόρου , το θέμα της υπεραξίας και την φορολογική αντιμετώπιση των Ο.Ε.
Όλα τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο συζητήσεων και διεργασιών μεσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα λόγω της σοβαρότητας τους.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου