Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΕΡΕΥΟΥΝ. ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

Αθήνα, 1/7/2015 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Mε αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σχετικά με τη πληρωμή από τα φαρμακεία της συμμετοχής των ασφαλισμένων, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος δήλωσε τα εξής: 
«Είναι στην διακριτική ευχέρεια του υπουργείου να καταργήσει τις συμμετοχές των ασφαλισμένων που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση και είναι ιδιαίτερα υψηλές. 
Τα φαρμακεία αδυνατούν να ανταποκριθούν και σε αυτή την δαπάνη, την ώρα που καθημερινά πιστώνουν τα ασφαλιστικό σύστημα από τα ελάχιστα ταμειακά τους διαθέσιμα. 
Οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ έρχονται ως προκαταβολή μετά από μακρόχρονες καθυστερήσεις και στη σημερινή συγκυρία αποτελούν χαρτιά και όχι μετρητά. 
Οφείλουμε να προστατεύσουμε το ασφαλιστικό σύστημα, τους ασφαλισμένους και την αξιοπρέπειά μας». 
Σχετικά με την διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία που επίσης υπαινίχθηκε ο Υπουργός, οι φαρμακοποιοί ενδεχομένως να αποδεχόντουσαν μια τέτοια πρόταση με προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων θα είναι και η δυνατότητα να εξοφλούν τις εταιρίες όταν θα πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου