Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Π.Φ.Σ: ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αριθμ.Πρωτ. 2520 
  Προς:Τα μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ 

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα και ενώ η επίσημη πρόταση της Αθήνας εξαιρούσε τα φαρμακεία και τα ΜΗΣΥΦΑ από την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, οι δανειστές μας έβαλαν θέμα ΜΗΣΥΦΑ αλλά και θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πλέον, ότι και αυτή η ελληνική κυβέρνηση αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων και δείχνει διάθεση υποταγής προς τους άφιλους «εταίρους» μας που προσπαθούν να υποδουλώσουν στην κυριολεξία, την χώρα μας. 
Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που ήταν δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης δυστυχώς έδωσε την ευκαιρία σε συμφέροντα πολύ πιο δυνατά από εμάς, να τα ξαναβάλουν στο τραπέζι των προαπαιτούμενων μέτρων. 
Πέρα από την εθνική μας ευθύνη ως ελλήνων πολιτών υπάρχει και το ηθικό και συνδικαλιστικό χρέος μας απέναντι στους 11.000 συναδέλφους και τις οικογένειες τους. 
Οφείλουμε να αντιδράσουμε απέναντι στις κατακτητικές διαθέσεις των δανειστών μας όπως επίσης δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και στις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο μας. 
Γνωρίζουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου και για τον λόγο αυτό οι κινήσεις μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές αλλά και αποφασιστικές. 
Δυστυχώς η συγκυρία του κλεισίματος των τραπεζών δεν επιτρέπει την συνεδρίαση του ΔΣ. Για τον λόγο αυτό και επειδή ο χρόνος αντίδρασης είναι πολύ μικρός θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη σήμερα στις 2 το μεσημέρι. 
Όσα μέλη δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην διάσκεψη θα επιθυμούσαμε να μας στείλουν μέχρι το μεσημέρι σήμερα γραπτώς τις προτάσεις τους (email: pfs@ath.forthnet.gr και φαξ 2103459324) για τις δράσεις μας τις αμέσως επόμενες ώρες. 

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου