Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Αριθμ. Πρωτ. 24 
Αθήνα, 14/1/2015 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 

Την άμεση απόσυρση του προσχεδίου του ασφαλιστικού και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση αποφάσισε του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην χθεσινή του συνεδρίαση του. Επίσης αποφασίσθηκε η συμμετοχή του κλάδου στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται από όλους τους φορείς και θα συμμετέχουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς και κλάδοι. 
Στην συνεδρίαση του ΔΣ πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχ. Βλασταράκο ο οποίος μετείχε σε συνεδρίαση της επιτροπής για το νομοσχέδιο. 
Ο κ. Βλασταράκος πληροφόρησε τους συμβούλους πως συστήνεται επιτροπή που θα εξετάσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από το προσχέδιο. Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΠΦΣ με αναπληρωτή τον κ. Σεραφείμ Ζήκα. 
Της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου προηγήθηκε συνάντηση του προέδρου και μελών του Δ.Σ. του ΠΦΣ με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ τόνισε το αυτονόητο, πως δηλαδή σύμφωνα με τις διατάξεις του προσχεδίου, η σύνδεση εισφορών με το εισόδημα οδηγεί τα φαρμακεία σε κλείσιμο. 
Επεσήμανε την ιδιαιτερότητα των φαρμακειών πως λόγω της φύσεως των εργασιών τους , δηλαδή της συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, αδυνατούν να φοροδιαφύγουν, γεγονός που αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. 
Ακόμη τονίσθηκε στον υφυπουργό πως θα πρέπει να διατηρηθεί η ανεξαρτησία του ΕΤΑΑ το οποίο δεν πρέπει να αποτελέσει κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για υπερχρεωμένα ταμεία. Ο υφυπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα της σύνδεσης εισφορών με εισόδημα, ανέφερε πως το θέμα αυτό επανεξετάζεται έτσι ώστε να μην οδηγεί τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες σε αδυναμία πληρωμής και δεσμεύτηκε να καλέσει τον ΠΦΣ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας , οπότε και θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τις ενδεχόμενες αλλαγές στο προσχέδιο , για να συζητήσουν το θέμα . 
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λουράντος , οι αντιπρόεδροι κ.κ. Απ. Βαλτάς και Ανδρέας Σοφιανόπουλος, και το μέλος κ. Σεραφείμ Ζήκας. 
Επίσης ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέλαβε εκ μέρους όλων των φορέων που συμμετείχαν στην συνάντηση της Δευτέρας (Δικηγόροι, Γιατροί, Κτηνίατροι, Οδοντίατροι, Υποθηκοφύλακες , Συμβολαιογράφοι) την πρωτοβουλία δημιουργίας της αφίσας που εστάλη σε όλους τους φορείς προκειμένου να την διοχετεύσουν στα μέλη τους. 

Συνάδελφοι, 

Συμμετέχουμε με όλους τους φορείς στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και παράλληλα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις , δεδομένου ότι τα φαρμακεία μας μπορούν να αποτελέσουν ξεχωριστούς πόλους αντίδρασης και οποιασδήποτε απόφαση μας μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς. 
Αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΕ, συνάντηση όλων των επιστημονικών φορέων, όπου ο ΠΦΣ δια του προέδρου κ. Κωνσταντίνου Λουράντου, θα καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης – αντίδρασης για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο . 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου