Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΦΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Πρόταση δράσης πέντε σημείων για την συνέχιση των δράσεων και αντιδράσεων για την απόρριψη του προσχεδίου για το Ασφαλιστικό κατέθεσε στην δεύτερη συνάντηση των φορέων ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. 
Η επιστολή που κατέθεσε ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λουράντος έγινε αποδεκτή από τους υπόλοιπους εκπροσώπους των φορέων. 
Η συνέχεια επικεντρώνεται στο Συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης 21.Ιανουαρίου και στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γενικών Συνελέυσεων του ΠΦΣ, την Παρασκευή 22 Ιανοαυρίου Παράλληλα ο ΠΦΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας ραδιοτηλεοπτικών σπότ που θα μεταδοθούν την ερχόμενη εβδομάδα . 
Η επιστολή προτάσεων δράσης που κατέθεσε ο ΠΦΣ είναι η ακόλουθη: 

ΑΘΗΝΑ 15.1.2016 

Προς Όλους τους εκπροσώπους των Επιστημονικών Φορέων 
Με δεδομένο ότι η αντίδραση μας απέκτησε μία δυναμική όπως φάνηκε και από την χθεσινή κινητοποίηση οφείλουμε να διατηρήσουμε αυτό τον αγωνιστικό παλμό. Για τους λόγους αυτούς και έχοντας υπόψιν ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία στις 25 του μηνός προτείνω τα εξής: 
Διοργάνωση κοινή Συνέντευξη Τύπου (Τρίτη- Τετάρτη) 
Δημιουργία αντιπροσωπείας που θα έλθει σε επαφή με ΓΣΕΕ , ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς για ταυτόχρονη διοργάνωση συλλαλητηρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα. 
Διατύπωση θέσεων για το ασφαλιστικό Επιστολή και αίτημα συνάντησης με τους αρχηγούς των κομμάτων 
Νέα συνάντηση φορέων προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ 
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

Στην συνέχεια οι φορείς ενέκριναν το παρακάτω κείμενο: 
Σε κοινή συνάντηση των επιστημονικών φορέων της χώρας που έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Νίκης 4), επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις και συμφωνήθηκε ομόφωνα η δυναμική συνέχεια των κινητοποιήσεων. 
Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 75% από φέτος και 100% από του χρόνου κ.λπ.). 
Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας. 
Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες. 
Οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν ότι οι συνάδελφοι ελεύθεροι επαγγελματίες ήδη συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, όπως η χθεσινή πορεία, και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα. 
Παράλληλα οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν ότι συμμετέχουν και ενισχύουν τις κινητοποιήσεις και των άλλων επαγγελματικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων κατά του νέου ασφαλιστικού. 
Με δεδομένα όλα αυτά, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας 
  • Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να διοργανώσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, από μηδενική βάση, με βάση συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών 
  • Συμμετέχουν στις συζητήσεις της επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το ασφαλιστικό μέσω εκπροσώπων/εμπειρογνωμόνων 
  • Καλούν τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης σε κοινή συνέντευξη τύπου την Τρίτη 19/1/2016, ώρα 12:30μμ, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Νίκης 4, Αθήνα) 
  • Καλούν όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό 
  • Καλούν όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 21/1/2016 και ώρα 11.30, με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών 


Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και συμφώνησαν στα ανωτέρω Πρόεδροι, μέλη των διοικήσεων και εκπρόσωποι από τους φορείς: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ενώ παρακολούθησαν τις συζητήσεις εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου